Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ ...

Πατρινό Καρναβάλι: Η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ για τους πλανόδιους- «Πουλάνε σουβλάκια που φυλάνε σε πορτμπαγκάζ»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Νέα συνάντηση αύριο με Μαστοράκου- Ζαΐμη

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Να μην γίνουμε στο «ίδιο έργο θεατές» την Τσικνοπέμπτη αλλά και την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού  «φωνάζει» ο σύλλογος των επιχειρηματιών στην εστίαση, στην Πάτρα.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, για το ΣΚΕΑΝΑ η ύπαρξη πλανόδιων πωλητών και υπαίθριας  εστίασης είναι φαινόμενα που πρέπει να αποτραπούν έτσι ώστε να υπάρχει αισθητική στο Καρναβάλι αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Μετά από μία πρώτη συνάντηση, ο ΣΚΕΑΝΑ θα συναντηθεί ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής με την Αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη έτσι ώστε να συζητηθεί πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ είναι να μη δοθεί άδεια σε κανέναν έτσι ώστε να είναι δεδομένο πως οποίος βρίσκεται στο δρόμο, είναι παράνομος.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «ο ΣΚΕΑΝΑ έχει εκφράσει πολλές φορές την πάγια θέση του, ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπαίθρια εστίαση. Δεν θα πρέπει να δοθεί καμία άδεια από το Δήμο για πλανόδιους. Αυτό θα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εντοπιστεί στο δρόμο, δεν έχει άδεια. Αυτό που προτείνουμε είναι να μην βγάλουν ψησταριές στο δρόμο και τα μαγαζιά της εστίασης που ανήκουν στο σύλλογό μας. Είμαστε κατά της υπαίθριας εστίασης, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Ωστόσο ο ΣΚΕΑΝΑ δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός».

Το λάθος που έγινε πέρυσι

Όπως επισημαίνει, πέρσι ζητήθηκε από το Δήμο και τις υπηρεσίες να σηκώσουν οι καταστηματάρχες τις καρέκλες με συνέπεια στη θέση τους να μπουν πλανόδιοι. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί φέτος. Κάναμε κάποιες προτάσεις σε σύσκεψη της Περιφέρειας που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή. Αύριο θα μιλήσουμε ξανά με τον κ. Ζαΐμη και την κ. Μαστοράκου και ελπίζουμε φέτος να υπάρξει έλεγχος, ειδικά στους ανθρώπους που έρχονται από άλλες πόλεις και λυμαίνονται την Πάτρα το τριήμερο του Καρναβαλιού. Είναι θέμα όχι μόνο ανταγωνισμού αλλά και δημόσιες υγείας.

Πουλάνε σουβλάκια που είναι σε πορτμπαγκάζ. Ουσιαστικά αύριο θα συζητηθεί πώς μπορεί να βρεθεί μία χρυσή τομή ώστε να έχουμε ένα καλύτερο Καρναβάλι. Πρέπει να αναρωτηθούμε, αν θέλουμε ένα Καρναβάλι πού θα θυμίζει πανηγύρι. Πρέπει να προστατευθεί η στεγασμένη εστίαση, η όλη και η λειτουργία της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr