Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: «Μίλησε» το σημειωματάριο του αρχηγού των απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Αχαΐα: «Μίλησε» το σημειωματάριο του αρχ...

Ο αλλοδαπός άνδρας εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στο ελληνικό έδαφος προερχόμενος από την πατρίδα του και συνελήφθη

Πολύτιμα στοιχεία για την δράση της σπείρας που εξαπατούσε εξαπατούσε ηλικιωμένους σε περιοχές της Αχαΐας με το πρόσχημα ότι έπρεπε να χειρουργηθούν συγγενικά τους πρόσωπα, αντλούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στο σημειωματάριο του Βούλγαρου αρχηγού της που συνελήφθη στον Προμαχώνα, το περασμένο Σάββατο.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» το μπλοκ σημειώσεων και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός όταν επέστρεψε στη χώρα και κατασχέθηκε μαζί με 1.285 ευρώ και έχουν ήδη διαπιστώσει ότι οι απατεώνες δρούσαν στην Πάτρα από τις 5 ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα αυτό, είχαν αποπειραθεί να αποσπάσουν περισσότερα από 250.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα από τους πολίτες που εξαπατούσε τηλεφωνικά από την πατρίδα του ο Βούλγαρος παριστάνοντας τον γιατρό, αλλά είχαν καταφέρει να πάρουν μόνο 10.600 ευρώ από τρία θύματα.

Τα στοιχεία του «αρχηγού» είχαν ταυτοποιηθεί από την έρευνα που έκαναν οι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας, που είχαν στείλει σήμα προς τις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, ζητώντας τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Το πρωί της Δευτέρας, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στο ελληνικό έδαφος προερχόμενος από την πατρίδα του και συνελήφθη.

Ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της σπείρας και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους σε απάτες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις