Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χειροπέδες σε απατεώνα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα τα μαϊμού τροχαία

Πάτρα: Χειροπέδες σε απατεώνα που εξαπατ...

Στον Εισαγγελέα ένας άνδρας

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στις 17-02-2024, στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, κατά την είσοδό του στη Χώρα μας και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς με συνεργούς του που αναζητούνται από τις 05-02-2024 έως και τις 07-02-2024, στην Πάτρα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα της εμπλοκής των τέκνων τους σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στον συλληφθέντα και σε αποσκευές του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.285 ευρώ, ένα μπλοκ σημειώσεων και ένα κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ως μεταφορικό μέσο που αποκτήθηκε μέσω των εγκληματικών του πράξεων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφαίρεσαν συνολικά 10.600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά περισσότερα από 250.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε υποθέσεις απατών και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις