Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης και Γεωργία Ντάτσικα σε Ημερίδα για τη «Νεανική Παραβατικότητα» στην Αιγιάλεια

Οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης και ...

Η κ. Ντάτσικα ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας με όλους τους φορείς, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους

Το ενδιαφέρον των πολιτών συγκέντρωσε η Ημερίδα για τη νεανική παραβατικότητα, η οποία διοργανώθηκε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 από τον Δήμο Αιγιαλείας, το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας.

Στην Ημερίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Ζαΐμης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης απέναντι στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα που έχει προσλάβεισημαντικές διαστάσεις. «Η βία δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα δύο μεγάλα «όπλα» της χώρας μας είναι η Ελληνική Οικογένεια και η Ορθοδοξία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους δύο αυτούς ισχυρούς θεσμούς, που βάλλονται, και εν συνεχεία μέσα από  δράσεις να προσεγγίσουμε τους νέους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα στηρίξει κάθε ιδέα προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Από την πλευρά της η κ. Ντάτσικα αναφέρθηκε σε σχετικές δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο Σχέδιο Δράσης 2021-2027 με τίτλο «Υγεία και Κοινωνία για όλους», έχουν ενταχθεί δράσεις για την πρόληψη και καταστολή του σχολικού εκφοβισμού, όπως επίσης δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και υλοποίησης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».

Καταλήγοντας η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντάτσικα πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας με όλους τους φορείς, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις