Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Γάζα: Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις γι...

Οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα “δεν ήταν ελπιδοφόρες” λέει ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες τις τελευταίες ημέρες», παραδέχθηκε σήμερα Σάββατο (17/2) από το Μόναχο ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πλέον κατοικήσιμη λέει ο ΟΗΕ

«Παραμένουμε πάντα αισιόδοξοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλησιάσουμε» σε μια συμφωνία, σημείωσε ο ηγέτης, η χώρα του οποίου μεσολαβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο για να τερματιστούν οι μάχες.

Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, αλλά όπως και με τις προηγούμενες συμφωνίες υπήρχαν δύο στοιχεία, οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς.

 «Πιστεύω ότι σε αυτή τη συμφωνία μιλάμε για μια μεγαλύτερη κλίμακα και εξακολουθούμε να βλέπουμε κάποιες δυσκολίες στο ανθρωπιστικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε.

Είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι αν οι διαπραγματεύσεις για το ανθρωπιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας προχωρήσουν, τότε το εμπόδιο για τον αριθμό των ανθρώπων που θα αφεθούν ελεύθεροι και από τις δύο πλευρές θα αρθεί τελικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις