Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών: Σημαντική διάκριση στον μαθητικό διαγωνισμό "Η’ Αγώνες Λόγου"

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρώ...

Η ρητορική ομάδα σημείωσε σημαντικές επιδόσεις

Σημαντική διάκριση των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών στον μαθητικό διαγωνισμό «Η’ Αγώνες Λόγου (Greek Forensics 2024)» που διεξήχθη από 09 έως 11 Φεβρουαρίου 2024 στη Λάρισα, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη. 

Ο εν λόγω διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.

Τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν: ο Αυθόρμητος Λόγος, οι Διττοί Λόγοι, η Εκφραστική Ανάγνωση και ο Προτρεπτικός Λόγος.

Στόχο της διοργάνωσης αποτέλεσε η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους τους και η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων.Τέλος στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης ως θεατές των αγώνων το σύνολο των μαθητών/τριών του ομίλου μας διδάχθηκαν τη δομή και τους κανόνες του συνόλου των ρητορικών αγωνισμάτων.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοί: Λυρής Στέφανος, Τσακουμάγκος Κωνσταντίνος, Παλιουρά Γεωργία, Μέρμελα Ιωάννα, Παπαρώδης Διομήδης, Πανίτσα Ελένη, Πετράκη Κωνσταντίνα, Χρόνης Αθανάσιος, Κουβέλη Φιλαρέτη, Φραγκάκη Μαριάννα.

Η ρητορική ομάδα σημείωσε σημαντικές επιδόσεις και η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Μαριάννα Φραγκάκη κατέκτησε την 4η θέση και Εύφημο Μνεία στο ιδιαιτέρως απαιτητικό αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις