Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τα «κουκιά» τα κόμματα ενόψει της ψηφοφορίας - Ποιοι έχουν διαρροές

Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τα «κουκιά» τα...

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταγράφονται διαφοροποιήσεις βουλευτών

Τα «κουκιά» μετρούν τα κόμματα ενόψει της αυριανής (15/12) ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι «ζυμώσεις» κορυφώνονται προκειμένου να μεταπειστούν, έστω και την τελευταία ώρα οι διαφωνούντες, με στόχο τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Και τα 5 κόμματα που στηρίζουν την ισότητα στον πολιτικό γάμο συμφωνούν ότι έχει ένα προοδευτικό πρόσημο και γι’ αυτό συναινούν.

Άννα Καραμανλή και Ευρυπίδης Στυλιανίδης καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Αποχή και από Πέτσα

 Στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταγράφονται διαφοροποιήσεις βουλευτών. Ήδη μίλησαν ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η Άννα Καραμανλή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που, από το βήμα της Βουλής, δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

 Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, έδειξε ότι η στάση του θα είναι η αποχή στο συγκεκριμένο νομοθέτημα κατά την αυριανή ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία θα ολοκληρωθεί και η διήμερη συζήτηση. Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο εξέφρασε και ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε ωστόσο, ότι θα επιλέξει την αποχή από την ονομαστική ψηφοφορία και όχι την καταψήφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας να το υπερψηφίσουν 110 βουλευτές , ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι 12 έως 14 βουλευτές είναι αυτοί που διαφωνούν και θα εκφράσουν αυτή τους τη διαφωνία, πιθανότατα με την αποχή.

 Στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν είναι τόσο αριθμητικό όσο ή ιδεολογικό, οπότε δεν αναμένεται να υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις. Ενδεχομένως να υπάρχει η αποχή του Παύλου Πολάκη.

Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, καταψηφίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με το σκεπτικό ότι εμπορευματοποιείται η τεκνοποίηση. Είναι δεδομένες οι αντιδράσεις και η καταψήφιση από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών και της Νίκης, που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ το νομοσχέδιο υπερψηφίζουν ακόμα η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει έντονο ιδεολογικό χρώμα στη διαφωνία του με το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις