Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

H ωμή πολιτική παρέμβαση Ιερώνυμου- Όταν ξέρεις ότι διαφεντεύεις το μαντρί, δεν τηρείς τα προσχήματα με τα πρόβατα

H ωμή πολιτική παρέμβαση Ιερώνυμου- Όταν...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Aν ήμασταν μια σοβαρή χώρα...

Όταν ξέρεις ότι διαφεντεύεις το… μαντρί, δεν τηρείς φυσικά τα προσχήματα με τα πρόβατα. Δικό μου είναι, λες, το μαντρί. Και τα πρόβατα θα πρέπει να αναγνωρίσουν δημόσια την ιδιοκησία.

Κάπως έτσι και ο Ιερώνυμος. Είπε να μας δείξει τους τίτλους της ιδιοκτησίας και να μας προειδοποιήσει ότι θα καταρτιστεί λίστα με  πλαίσιο της απαιτούμενης τιμωρίας για τους αγνώμονες των προβάτων. Διότι άλλο το πρόβατο το φανερό, άλλο το κρυφό κι άλλο αυτό που το έχει δίπορτο και διαπράττει το έγκλημα της πολιτικής αυθαιρετώντας εντός του Κοινοβουλίου

Ενός άμβωνα δρόμος είναι η καριέρα του. Και πρέπει να το ξέρει. Για αυτό και σήμερα ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, άφησε το τάκτ δίπλα στο χρυσοποίκιλτο γραφείο του και είπε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό, επί τη ενάρξει της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τι μας λέει με ωμό τρόπο ο υψηλόβαθμος ρασοφόρος; Ότι έχοντας ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί της δεξιάς πτέρυγας του Κοινοβουλίου, απαιτεί να γνωρίζει ποιος θα ψηφίσει τι. Επικαλείται δε για αυτή την πρωτοφανή, ευθέως εκβιαστική, απρεπή παρέμβαση στην πολιτική εξουσία, τη… δημοκρατία  για τη διασφάλιση της οποίας μεριμνά και κόπτεται ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία, παρέα με τα άκρα των άκρων της Βουλής, και τους κατεξοχήν βιαστές  της δημοκρατίας.

Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα θα ήμασταν τώρα στα... όπλα για αυτή την παροιμιώδη επιχείρηση παρέμβασης  του ράσου στην πολιτική ζωή της  και μάλιστα δια στόματος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει καταβάλλει κατά καιρούς πολύ μεγάλη προσπάθεια να εμφανιστεί ως μετριοπαθής  και σίγουρα όχι εφάμιλλος κάτι γραφικών φορέων θυμηδίας, όπως ο γειτονικός Αμβρόσιος.

Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα, θα είχε βγει αυτοστιγμεί η πολιτική ηγεσία να του απαντήσει καταλλήλως.

Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα, θα είχαμε προχωρήσει στο διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους και δεν θα πληρώναμε τους μισθούς δεκάδων σκοταδιστών που συνεισφέρουν με κάθε ευκαιρία στην διανομή μίσους διχάζοντας την ελληνική κοινωνία.

Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα, δεν θα είχε αυτή τη στιγμή ο υψηλός ρασοφόρος κανέναν πολιτικό να εκβιάζει ότι θα τον κανονίσει στο… ποίμνιο.

Αλλά δεν είμαστε μια σοβαρή χώρα. Για αυτό και σε λίγο οι στρογγυλοποιημένες δηλώσεις επί της ωμής παρέμβασης, από το σύνολο του πολιτικού τόξου θα είναι χειρότερες από τις δηλώσεις Ιερώνυμου. Διότι θα «μυρίζουν» συμβιβασμό με τους εραστές του Μεσαίωνα τους οποίους πληρώνουμε για να μας κουνάνε το δάχτυλο, ενίοτε δε και να μας γελοιοποιούν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις