Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δύο επιθέσεις χθες σε ντελιβεράδες από πελάτες- Τι λέει στο thebest ο διανομέας που δέχθηκε επίθεση στο Δασύλλιο

Πάτρα: Δύο επιθέσεις χθες σε ντελιβεράδε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα...

Ιδιαίτερα επικίνδυνο αποδεικνύεται τελικά το επάγγελμα του ντελιβεράς όχι μόνο λόγω τροχαίων ατυχημάτων και ληστειών αλλά και εξαιτίας επιθέσεων από «θερμόαιμους» πελάτες που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος που τους φέρνει το φαγητό τους λειτουργεί με βάση νόμους και κανονισμούς και ότι δεν έχει αποστολή να τους κάνει «τη ζωή πιο εύκολη».

Στην Πάτρα χθες σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε διανομείς με τους ντελιβεράδες μάλιστα στη μία περίπτωση να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του πελάτη που έδωσε μπουνιά σε συνάδελφο τους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Όπως εξηγεί ο νεαρός διανομέας που δέχθηκε επίθεση το βράδυ στο Δασύλλιο, «η παραγγελία που προοριζόταν για πρώτο όροφο και είχε πληρωθεί κιόλας είχε γίνει μέσω εφαρμογής και είχε ζητηθεί από τον πελάτη να κορνάρω όταν φτάσω. Έτσι κι έγινε. Βγήκε έξω ένας άνδρας περίπου 30 ετών. “Φίλε μου, εδώ μου λέει”. Σκέφτηκα ότι θα υπήρχε κάποια ασφαλής εξωτερική σκάλα, όμως το μόνο που υπήρχε ήταν μία μικρή, σιδερένια σαν αυτές που οδηγούν σε ταράτσες. Του είπα ότι δε θα ανέβαινα αυτή τη σκάλα καθώς ήταν επικίνδυνη. Άλλωστε βάση νόμου αν δεν υπάρχει ασανσέρ η παραγγελία παραδίδεται κάτω, στην είσοδο. Δεν είναι υποχρεωμένος ο διανομέας να ανέβει».

Όπως περιγράφει ο διανομέας, ο πελάτης του ζήτησε να πάρει την παραγγελία πίσω και να φύγει. «Πήρα την παραγγελία, ανέβηκα στο μηχανάκι και έβαλα πρώτη για να φύγω. Με σταμάτησε, μου είπε να περιμένω και ότι θα κατέβει. Όντως κατέβηκε, μου έδωσε μία μπουνιά, πήρε την παραγγελία με το ζόρι και έφυγε. Εγώ πήγα λίγα μέτρα πιο κάτω ενημέρωσα την εταιρεία μου και την Αστυνομία, καταγράφηκε το περιστατικό και ως εκεί. Ενημερώθηκαν και οι συνάδελφοι για ό,τι έγινε και μαζεύτηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούμε. Μείναμε εκεί περίπου μισή ώρα. Βγήκε και ο πελάτης ο οποίος μας έβριζε. Ήρθε η Αστυνομία καθώς θεώρησε ότι μπορεί να κάναμε κάτι περισσότερο από το να διαμαρτυρηθούμε».

Όπως λέει ο διανομέας τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Μάλιστα όπως λέει χθες, μία ώρα μετά το πρώτο περιστατικό επίθεσης σε διανομέα, υπήρξε άλλο ένα. «Μετά από αυτό που συνέβη σε εμένα χθες, έγινε κι άλλη επίθεση. Κάποιος συνάδελφος είχε λάβει παραγγελία για μία συγκεκριμένη οδό. Στην πορεία ο πελάτης άλλαξε τοποθεσία κι ο διανομέας εξήγησε ότι θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία για την αλλαγή πριν την παράδοση και να επιβεβαιώσει ότι αυτή μπορεί να εκτελεστεί με βάση τα χιλιομετρικά κριτήρια που υπάρχουν από την εταιρεία. Όταν τελικά πήγε να δώσει την παραγγελία ο πελάτης μαζί με αυτούς που ήταν μαζί του, τον χτύπησε. Έχει τύχει να πάω να δώσω παραγγελία κάποιες φορές και να μου βγάλουν μαχαίρι καθώς θέλουν τα χρήματα. Αυτό είναι ληστεία. Αυτά που έγιναν χθες είναι κάτι άλλο, είναι επιθέσεις» λέει χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις