Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πυρήνες της Φωτιάς: Αίτημα αναστολής της ποινής από το πρώην ηγετικό μέλος

Πυρήνες της Φωτιάς: Αίτημα αναστολής της...

Πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τον δρόμο προς την φυλακή έχει πάρει το πρώην ηγετικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που συνελήφθη την Παρασκευή (09/02/2024).

Το πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Οι όροι αποφυλάκισης του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της φωτιάς» που του είχαν επιβληθεί ήταν πολύ αυστηροί κι ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να δίνει το παρών στο Α.Τ. της περιοχής του 6 φορές το μήνα.

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος. Στην απολογία του το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άνθρωπος που δεν ξέρω από όπλα. Γνώριζα πως δε θα έσωζαν την κατάσταση ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα όπλα. Της έλεγα ότι είναι άχρηστο. Δεν είχαμε συμφωνήσει απόλυτα σε αυτό και δεν ήθελα να επιμείνω». 

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν: «Προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που έφερε τα τρία μαχαίρια και το πιστόλι με τα φυσίγγια. Ο ισχυρισμός του ότι ανήκαν στην σύντροφο του, δεν αποδείχθηκε. Αντιβαίνει στους κανόνες της λογικής ότι η σύζυγος του μεταβαίνει στην Ομόνοια για να αγοράσει πιστόλι χωρίς να ξέρει να το χρησιμοποιεί. Ζητώ την ενοχή του, όπως κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του καταδικασμένου τρομοκράτη θα είναι  να καταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε.

Ο δικηγόρος του 45χρονου δήλωσε: «Είχε σχηματιστεί μια δικογραφία με τέσσερα άτομα τα οποία μεταξύ τους δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Ο εντολέας μου ήταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατοχή ενός πιστολιού και ουσιαστικά δικάστηκε για αυτό χωρίς να πάρει τριήμερο, μάλλον του στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει τριήμερο και να προετοιμάσει την υπεράσπιση του και να πάρει μια αναβολή».

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες – Μόνο πλημμεληματικές κατηγορίες

Όσον αφορά τους δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ο δικηγόρος των ΟΥΚάδων, Ευάγγελος Καντιάνης ανέφερε: «Εμένα μου προκαλεί απορία ποιος νους ύφανε και τροφοδότησε από χθες, τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και συνεχίζεται και σήμερα διαπόμπευση των εντολέων μου».

Ο πληροφοριοδότης και τα εκρηκτικά

Η ταυτόχρονη επιχείρηση με τις 4 συλλήψεις ξεκίνησε μετά από πληροφορία που έφτασε στην αστυνομία ότι συγκεκριμένα άτομα κατείχαν όπλα και εκρηκτικά. Η μέχρι στιγμής έρευνα πάντως έχει δείξει ότι οι εμπλεκόμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ωστόσο, «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνονται τα 11 κινητά τηλέφωνα και οι 5 υπολογιστές που κατασχέθηκαν αλλά και ένα τετράδιο με σημειώσεις που είχε το μέλος των Πυρήνων προκειμένου να διαπιστωθεί από πού και γιατί είχε προμηθευτεί εκείνος το όπλο ,τα κομάντο των ΟΥΚ την μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών αλλά και πού θα τα χρησιμοποιούσαν. 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κα Δημογλίδου σημείωσε: «Δεν έχει αποδειχθεί η σχέση μεταξύ των 4 αυτό το ξεκαθαρίζω, παρά μόνο ότι κατείχαν όπλα και εκρηκτικά και πιθανό θα υπήρξε κάποια εγκληματική ενέργεια».

Η αστυνομία σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν θεωρούσε πως σε ανύποπτο χρόνο θα σημειωνόταν ένα δυνατό και αιματηρό χτύπημα που έπρεπε πάση θυσία να αποτραπεί. Αυτό τόνισε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας το τελευταίο διάστημα.

«Επείγει η αποκάλυψη και η εξάρθρωση της ομάδας ή των ομάδων που ομνύουν στην ένοπλη βία», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις