Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θέλει το Χάρβαρντ στην Πάτρα; Η ειδική σχέση με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου

Τι θέλει το Χάρβαρντ στην Πάτρα; Η ειδικ...

Η Σάρα Γουάιτινγκ είναι η πρώτη γυναίκα Κοσμήτορας τις μεταπτυχιακής σχολής Σχεδιασμού design school του Harvard και βρέθηκε στην Ελλάδα

Η Σάρα Γουάιτινγκ είναι η πρώτη γυναίκα Κοσμήτορας της μεταπτυχιακής σχολής design school του Harvard, και η παρουσία της στην Ελλάδα προκάλεσε ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με μια σημαντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Βρέθηκε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Κ. Σαμαρά εκ μέρους του Hellenic Harvard Foundation, με τη συνδρομή της επίσης αρχιτέκτονος Κωστάντζας Σμπώκου- Κωνσταντακοπούλου, σε συννενόηση με το Harvard Bussiness School Club of Greece. Δύο από τους βασικούς στόχους της επίσκεψής της ήταν η ανακοίνωση και προώθηση ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος ανάπτυξης ακινήτων με έμφαση στην ποιοτική αρχιτεκτονική, στην αειφορία και στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και η διερεύνηση δυνατοτήτων ακαδημαϊκής συνεργασίας με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παραμονές της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, η είδηση ότι η κοσμήτωρ του Χάρβαρντ καταφθάνει στην Αθήνα για να συζητήσει μεταξύ άλλων προοπτικες «συνεργασίας» με ελληνικό πανεπιστήμιο δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, ακόμη περισσότερο όταν στο πρόγραμμά της περιελαμβανόταν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται σε πολύ πρόωρο στάδιο, σίγουρα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο, αλλά ναι υπάρχει μια ειδική σχέση με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων στην Πάτρα, εν μέρει επειδή ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των διδασκόντων εκεί είναι απόφοιτοί μας.Όντως διερευνάμε μελλοντικές ερευνητικές συνεργασίες χωρίς να θέλω με κανένα τρόπο να υπονοήσω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει οποιαδήποτε επαγγελματική επίσημη σχέση», τονίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", που φιλοξενεί σήμερα σχετικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, "σε κάθε περίπτωση όπως διαβεβαιώνουν πηγές και από τα δύο ιδρύματα,οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει αυτή η καλή σχέση, δεν σχετίζεται επ ΄ουδενί με το κυβερνητικό νομοσχέδιο".

Ο βασικός προσανατολισμός θα αφορά στη διοργάνωση σειράς θερινών εργαστηρίων σχεδιασμού με θέμα την πόλη με τη συμμετοχή φοιτητών, τόσο από το Χάρβαρντ όσο και από την Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι η ομιλία της κοσμήτορος στους φοιτητές Αρχιτεκτονικής της Πάτρας μεταφέρθηκε στο Ναύπλιο λόγω κατάληψης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις