Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάνδρα: Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του Γιαλιά - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Μάνδρα: Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του Γιαλ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για τη μαφιόζικη εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στη Μάνδρα.

 Συγκεκριμένα, οι Αρχές φαίνεται να έχουν βρει ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, για τα οποία δεν είχε άδεια. Επίσης, βρέθηκαν 10.000 ευρώ σε μετρητά. Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν βρει 5 όπλα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στις Αρχές.

Χρήστος Γιαλιάς: Χοντροκομμένη η δολοφονία, ρίσκαραν πολύ οι δράστες, λέει ο Αλέξης Κούγιας

 Πού επικεντρώνονται οι Αρχές

Το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών μετά τη δολοφονία  προσπαθούν να εντοπίσουν οι Αρχές. Σύμφωνα με τους ίδιους, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν κάνει πρόβα το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

 Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που επικαλείται το Mega.

Δολοφονία στην Μάνδρα: Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά - «Βοήθεια με σκοτώνουν»

 

 

«Εισαγόμενοι» οι εκτελεστές;

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για την εκτέλεση του επιχειρηματία στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, «προφανώς έχουμε ένα συμβόλαιο θανάτου».

 Συμπλήρωσε πως, «η ανθρώπινη ζωή έχει φθηνύνει. Με 50-150.000 ευρώ πάνε και σκοτώνουν ανθρώπους. Κάποιοι είναι εισαγόμενοι, οι οποίοι παίρνουν πολύ εύκολα το όπλο, σκοτώνουν και φεύγουν από την Ελλάδα». Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πρόσφατες συλλήψεις ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ.

 «Ο άνθρωπος δεν είχε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα όμως είχε άλλες εμπλοκές, έκανε προφανώς παράνομες ενέργειες με διακίνηση ανθρώπων. Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες, για διακίνηση όπλων. Είχε ένα σπίτι που ήταν φρούριο, είχε φύλαξη. Φαίνεται πως κάτι υπήρξε στο παρελθόν, το κίνητρο μπορεί να είναι οικονομικό μπορεί και κάτι άλλο», τόνισε και επέμεινε ότι, πιθανότατα, πρόκειται για εισαγόμενους εκτελεστές. «Ο τρόπος που έδρασαν, το θύμα ήταν γαζωμένο, γεμάτο τρύπες, άδειασαν μια γεμιστήρα πάνω του. Ο άνθρωπος ήταν κόσκινο».

Τέλος, ο αστυνομικός σημείωσε πως, οι δράστες, γνώριζαν ότι το θύμα δεν είχε φύλαξη, έθεσε το ερώτημα πώς τον σταματήσαν, και πρόσθεσε πως οι πυροβολισμοί είναι από τα πλάγια του αυτοκινήτου. «Αναμοχλεύεται μια υπόθεση του 2018 με τη δολοφονία της γυναίκας του», τόνισε.

«Βοήθεια, με σκοτώνουν»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες λέξεις του θύματος ήταν «βοήθεια, με σκοτώνουν». Ο 59χρονος βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του απανθρακωμένος. Στο καμένο όχημα βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ και 18 κάλυκες. Το Καλάσνικοφ ανήκει στους δράστες.

 Τη στιγμή της δολοφονίας του ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο, χωρίς να προσέχει τι συνέβαινε γύρω του. Σύμφωνα με το Mega, ο εκτελεστής τον πλησίασε και τον πυροβόλησε. Οι τελευταίες του λέξεις κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας ήταν «βοήθεια, με σκοτώνουν».

Ωστόσο, οι εκτελεστές δε σταμάτησαν εκεί καθώς περιέλουσαν άμεσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά η οποία και εξαπλώθηκε άμεσα. Το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν τόσο υψηλό που έλιωσε τις λαμαρίνες του οχήματος.

 

 

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης φαίνεται να γάζωσε με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

 Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με συνέπεια να απανθρακωθεί.

 Στη συνέχεια οι δολοφόνοι έγιναν «καπνός», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε καμένη μια μηχανή, στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις