Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Ηλεκτρονικά εισιτήρια στάθμευσης: Νέες πινακίδες για να αυξηθούν οι χρήστες- Πόσοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα

Πάτρα- Ηλεκτρονικά εισιτήρια στάθμευσης:...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πώς γίνεται η ηλεκτρονική πληρωμή

Εδώ και μερικούς μήνες, βρίσκεται σε εφαρμογή το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης, στο κέντρο της Πάτρας.

Το πρόγραμμα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την ελεγχόμενη στάθμευση, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Αναστασία Τογιοπούλου, που μίλησε στο thebest.gr, οι πατρινοί πολίτες δεν έχουν ανταποκριθεί στο ποσοστό που θα ήθελε η δημοτική αρχή. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, υπάρχει έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ωστόσο όχι αυτή που θέλαμε και ελπίζαμε. Για το λόγο αυτό, έχουμε ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, να αντικαθιστούμε τις υπάρχουσες πινακίδες σήμανσης ελεγχόμενης στάθμευσης, με νέες στις οποίες επάνω μπήκε το QRCODE της ηλεκτρονικής εφαρμογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε περιοχή που πάει κάποιος να σταθμεύσει, να έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για να εκδώσει το εισιτήριο του. Θεωρούμε ότι με την ολοκλήρωση αυτής της αντικατάστασης, θα αυξηθεί και το ποσοστό έκδοσης, με ηλεκτρονικό τρόπο, των εισιτηρίων. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι πινακίδες και αισιοδοξούμε ότι με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί ο πολίτης ακόμα περισσότερο».

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 20.000 ηλεκτρονικά εισιτήρια, δηλαδή ένα ποσοστό γύρω στο 15% του συνόλου των εισιτηρίων που έχει εκδοθεί. «Είναι ένα χαμηλό ποσοστό και όχι αυτό που θα θέλαμε γι’ αυτό και προχωράμε στα όσα προανέφερα» επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Η πληρωμή για την στάθμευση από τους οδηγούς γίνεται με δύο τρόπους

Μέσω την εφαρμογής «Πάτρα Στάθμευση» και την χρήση πιστωτικής κάρτας (Google play και Apple Store).

Μέσω ξυστής κάρτας σε όλα τα εξουσιοδοτημένα περίπτερα ή καταστήματα αξίας 0,30 ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος οδηγός εγγράφεται στην εφαρμογή και αγοράζει χρόνο στάθμευσης (ελάχιστο ποσό 1,5 ευρώ) και τον χρησιμοποιεί μέσω της εφαρμογής για την στάθμευσή του χωρίς να χρειάζεται να αναζητά την ξυστή κάρτα. Η εφαρμογή τον ειδοποιεί 15 λεπτά πριν τη λήξη για να απομακρύνει το αυτοκίνητο του από το ιστορικό κέντρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις