Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δάσκαλοι και Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΠ θα συμμετάσχουν στην παμπατραϊκή κινητοποίηση το Σάββατο

Πάτρα: Δάσκαλοι και Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΠ θα...

Κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ είναι η αποτροπή της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με πρόεδρο του ΔΣ τον Νίκο Θεοδωρόπουλο γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην παμπατραϊκή κινητοποίηση «Μία πόλη στο πόδι» το Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 στις 11 π.μ.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση:

Πλημμυρίζουμε τις σκάλες στην Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου.

Συνάδελφοι/σες το ΔΣ του Συλλόγου μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας σάς καλεί να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10/2 στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου. Ενώνουμε τις φωνές με τον Δήμο Πατρέων και τους φορείς της πόλης και διεκδικούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις που αφορούν τα σχολεία μας:

- Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπές. Η κατάσταση στα σχολεία με την υποχρηματοδότηση δεν πάει άλλο. Το ζούνε καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές. Είναι αδιανόητο το 2024 τα σχολεία μας να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

 - Στα σχολεία μας θα πρέπει να έχουμε μόνιμους/μες εργαζομένους/νες στην καθαριότητα. Πρέπει να σταματήσει το καθεστώς πρόσληψης συμβασιούχων που δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων. Διεκδικούμε μόνιμους εργαζόμενους/νες καθαριότητας από το πρωί μέχρι το τέλος της λειτουργίας του σχολείου.

 - Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης (ΣΑΤΑ) για τη συντήρηση των σχολείων. Με την πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων να είναι παλιά η επιχορήγηση δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες. Ταυτόχρονα διεκδικούμε να δοθούν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κτιριακές υποδομές, για παράδειγμα σε νηπιαγωγεία της Πόλης μας και να ανεγερθούν νέα σύγχρονα κτίρια.

Τέλος ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θέλουν τα σχολεία κύτταρα δημιουργικής απασχόλησης τα απογεύματα. Να γίνουν προσλήψεις επιστατών, καθαριστών και επιστημονικού προ προσωπικού για να γίνουν τα σχολεία μας κυψέλες δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές μας. Διεκδικούμε για τα σχολεία μας, διεκδικούμε για την πόλη μας.

*Την ίδια ώρα το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ με ανακοίνωση του, καλεί όλους τους εργαζόμενους του στην υπηρεσία το Σάββατο 10/2 & ώρα 10.30 πμ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Αρχαίο Ωδείο) για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Ανάμεσα σε αυτά όπως τονίζεται, κυρίαρχη θέση είναι η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις