Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάρολος: Σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια πέθανε από καρκίνο ο παππούς του Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ

Κάρολος: Σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια π...

Πέθανε στον ύπνο του στο Sandringham μετά μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να βρίσκεται στο Σάντρινγκχαμ, σήμερα στην επέτειο του θανάτου του παππού του, ο οποίος πέθανε στο βασιλικό κτήμα πριν από 72 χρόνια.

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β', πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1952 σε ηλικία 56 ετών.

Ο παππούς του σημερινού μονάρχη πέθανε στον ύπνο του στο Sandringham μετά μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Μετά τον θάνατό του η μεγαλύτερη κόρη του, Ελισάβετ, έγινε βασίλισσα σε ηλικία 25 ετών.

 Αυτή είναι η πιθανότερη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει ο μονάρχης
Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά δεν ανέφεραν τι είδους καρκίνος ήταν ή πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του.

Από την στιγμή εκείνη οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του προβληματίζουν τον βρετανικό λαό που εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στον βασιλιά τους.

Επίσης γιατροί τοποθετούνται για το τι μπορεί να έχει πραγματικά ο Κάρολος μιας και το παλάτι ξεκαθάρισε ότι δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Το ενδοσκόπιο θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα, δήλωσε ο δρ Κρίστιαν Πάβλοβιτς, καθηγητής Ουρολογίας και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή John Hopkins. «Μερικές φορές ανευρίσκεται ένας όγκος στην κύστη ή κάτι το οποίο δεν προκαλούσε συμπτώματα και το εντοπίζουμε τυχαία μόνο όταν πάμε εκεί» δήλωσε.

Το ενδοσκόπιο μπορεί, επίσης, να ανιχνεύσει ούρα με αίμα, «τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι κάτι αιμορραγεί από τα νεφρά» δήλωσε στο NBC ο δρ Τζάστιν Φρίντλαντ, καθηγητής Ουρολογικής Ογκολογίας του Fox Chase Cancer Center. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου των νεφρών ή καρκίνου στον ουρητήρα, πρόσθεσε. Ο ουρητήρας είναι λεπτός, ινομυώδης σωλήνας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα ούρα από τους νεφρούς στην κύστη.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις