Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Rustin": Ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Netflix, Κόλμαν Ντομίνγκο είναι υποψήφιος για Όσκαρ

"Rustin": Ο πρωταγωνιστής της ...
Μαρτάτος Tάκης

Υποδύεται ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων & πολιτικών δικαιωμάτων, Μπάγιαρντ Ράστιν

Στις υποψηφιότητες των 96ων βραβείων Όσκαρ αξίζει να σταθούμε στον 54χρονο Αφροαμερικανό ηθοποιό Κόλμαν Ντομίνγκο - Colman Domingo που προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου για το φιλμ του Netflix με τίτλο «Rustin».

Ο Ντομίνγκο έχει βέβαια τεράστιο ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς συνυποψήφιοι του είναι ο Κίλιαν Μέρφι του «Οπενχάιμερ», ο Μπράντλει Κούπερ του «Maestro», ο εξαιρετικός Πολ Τζιαμάτι της ταινίας του Αλεξάντερ Πέιν «Τα Παιδιά του Χειμώνα» και ο Τζέφρι Ράιτ του «American Fiction». Ο 58χρονος Jeffrey Wright - Τζέφρι Ράιτ παίζει και στο «Rustin».

Κι αν αναρωτιέστε ποια ταινία είναι αυτή, απ’ όσο είδαμε πρόκειται για μία Αμερικανική βιογραφική δραματική ταινία του 2023 σε σκηνοθεσία του 69χρονου George C. Wolfe, τιμημένου με βραβείου Τόνι, σε σενάριο των Julian Breece και Dustin Lance Black που αφορά στη ζωή του Αμερικανού ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Bayard Rustin (1912 –1987).

Τον Μπάγιαρντ Ράστιν υποδύεται ο Κόλμαν Ντομίνγκο, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός, γνωστός στους σινεφίλ, ο οποίος το 2022, κέρδισε το βραβείο Primetime Emmy Award ως Outstanding Guest Actor in a Drama Series για το ρόλο του ως πρώην εθισμένος στα ναρκωτικά Ali στην εξαιρετική σειρά του HBO “Euphoria”. Μετά λοιπόν το Emmy, τώρα έρχεται και υποψηφιότητα στα Όσκαρ για τον Κόλμαν Ντομίνγκο, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Philadelphia, της Pennsylvania των ΗΠΑ με την οικογένεια του να έχει ρίζες καταγωγής από την Belize και την Γουατεμάλα.

Στο φιλμ «Rustin» παίζουν και οι Γκας Χάλπερ, Τζόνι Ραμέ, Τζέφρι Ράιτ, Λίλι Κέι & o Κρις Ροκ.

Η ταινία είχε πρωτοπαρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου 2023 στο φημισμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο ενώ στις Αμερικάνικες αίθουσες βγήκε στις 3 Νοεμβρίου 2023.

Ο Bayard Rustin υπήρξε ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων & πολιτικών δικαιωμάτων που πάλεψε για ζητήματα όπως η εξάλειψη της βίας, τα δικαιώματα των γκέι, κ.α. Κυρίως έμεινε στην ιστορία ως ο βασικός διοργανωτής της Πορείας στην Washington for Jobs and Freedom (για δουλειά και ελευθερία) το έτος 1963.

Τέλος να θυμίσουμε παλαιότερες εμφανίσεις του Colman Domingo. Μεταξύ άλλων έχει παίξει στο “Lincoln” (2012), στην ταινία "Selma" (2014), στο «If Beale Street Could Talk” (2018), και στο «Ma Rainey's Black Bottom” (2020). Το 2021 για το ρόλο του στην ταινία της Janicza Bravo «Zola - 48 Ώρες Παράνοιας στη Φλόριντα» έλαβε υποψηφιότητα στα Independent Spirit Awards για καλύτερο β’ ανδρικό ρόλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture