Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μία ξεχωριστή στιγμή στα 66α Γκράμμυ: Η θρυλική Τζόνι Μίτσελ για 1η φορά στη σκηνή των μουσικών βραβείων

Μία ξεχωριστή στιγμή στα 66α Γκράμμυ: Η ...

Η Καναδή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός της φολκ και τζαζ είχε κερδίσει Γκράμμυ το μακρινό 1969

Η Τζόνι Μίτσελ - Joni Mitchell εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή των μουσικών βραβείων Grammy, ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της το «Both Sides Now».

Σύμφωνα με το Variety, κέρδισε το πρώτο της βραβείο Grammy το μακρινό 1969, πριν δηλαδή 55 χρόνια για το άλμπουμ «Clouds», το οποίο περιελάμβανε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Καθισμένη στο «θρόνο της» μοιράστηκε την σκηνή με τους Μπράντι Καρλάιλ (Brandi Carlile), Άλλισον Ράσελ (Allison Russell), Lucius, Τζέικομπ Κόλλιερ (Jacob Collier), Μπλέικ Μιλς (Blake Mills) και Sista Strings.

Η Καναδή ερμηνεύτρια & τραγουδοποιός της φολκ, ποπ και τζαζ μουσικής Τζόνι Μίτσελ στα 80 της χρόνια σήμερα, ήταν πραγματικά συγκινητική και έδειξε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. H Joni Mitchell τιμήθηκε με το Grammy for Best Folk Album - καλύτερου φολκ άλμπουμ για το 'Joni Mitchell at Newport (Live)' στα GRAMMYs 2024.

Η Μίτσελ εκτός από τραγουδίστρια-τραγουδοποιός έχει ασχοληθεί & με την ζωγραφική και την φωτογραφία. Έχει γεννηθεί στις 7 Νοεμβρίου 1943 στο Φορτ ΜακΛέοντ, του Καναδά.

Το 1969 κέρδισε το Βραβείο Γκράμμυ για την καλύτερη μουσική παρουσία φολκ μουσικής & αργότερα ακολούθησαν πολλά άλλα βραβεία.

Στην δεκαετία του 1970 όπως είδαμε στην Wikipedia, η Μίτσελ άρχισε να πειραματίζεται αναμειγνύοντας φολκ και τζαζ. Ο δίσκος της «Blue» (1971) έφτασε το Νο. 15 στις λίστες των μεγαλύτερων πωλήσεων και ακολούθησαν οι δίσκοι «For the Roses» (Νο. 11 το 1972), «Court and Spark» (Νο. 2 το 1974), «Miles of Aisle»s (Νο. 2 το 1974), «The Hissing of Summer Lawns» (Νο. 4 το 1975) και «Hejira» (Νο. 11 το 1976). Την ίδια εποχή, η Μίτσελ εμφανίσθηκε σε συναυλίες παρέα με τον άλλο μεγάλο θρύλο, τον Μπομπ Ντίλαν αλλά και την τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Τζόαν Μπαέζ.

Mε στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight