Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θέμης Μπάκας: Μια ολοκληρωμένη πρόταση στεγαστικής πολιτικής

Θέμης Μπάκας: Μια ολοκληρωμένη πρόταση σ...

Τι αναφέρει ο πολιτευτής Αχαΐας

Στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στέγαση, ο πολιτευτής Αχαϊας, Θέμης Μπάκας, έχει αναδείξει το γεγονός , όπως αναφέρει,ότι η χώρα διανύει μια βαθιά στεγαστική κρίση, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή.

Ο κ. Μπάκας για το θέμα σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: "Του λόγου το αληθές, αντικατοπτρίζει το σύνολο των δεικτών της Eurostat, που κατατάσσουν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στο κόστος στέγασης για τουλάχιστον 6 συναπτά έτη στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέμβαση του Θέμη Μπάκα για το μείζον πρόβλημα της στέγασης

Στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Οργανώσεων Μελών Προσφυγικών, του Ανατολικού Διαμερίσματος, και της Κάτω Αχαϊας, ο Θέμης Μπάκας τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μια ολοκληρωμένη πρόταση στεγαστικής πολιτικής.

Αυτή θα απαντά στις ανάγκες του σήμερα, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για την ανάσχεση της υφιστάμενης στεγαστικής κρίσης .

  Συγκεκριμένα, το σχετικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα δίνει απαντήσεις:

 *Στα νέα ζευγάρια που πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια αλλά δεν διαθέτουν την ιδία συμμετοχή που απαιτούν οι τράπεζες για την αγορά κατοικίας. 

*Στο απαγορευτικό κόστος στέγασης σε φοιτητές, νέους και οικογένειες.

*Στη ραγδαία αύξηση των επιτοκίων. 

*Στην ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. 

*Στους δημοσίους λειτουργούς που δεν μπορούν να βρουν σπίτι να νοικιάσουν σε προσιτές τιμές. 

*Στην καταπολέμηση της «μαύρης» μίσθωσης.

Πάτρα: «Οδύσσεια» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης- Σε πανικό οι φοιτητές- Τα ενοίκια ανά περιοχή και η στροφή στις φοιτητικές εστίες

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει απαντήσεις στους 400.000 νέους της ηλικιακής ομάδας 18-34ετών που ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο, στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και αναζητούν συγκάτοικο μέσω ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα, στο 45,5% των συμπολιτών μας που ζει σε νοικοκυριά που οφείλουν είτε τη δόση στεγαστικού δανείου είτε το ενοίκιο είτε λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Παράλληλα, η Ελλάδα είναι μια  από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν διαθέτει κοινωνικές κατοικίες (όχι εργατικές).

 Σημειώνεται ότι η κοινωνική κατοικία αντιπροσωπεύει μορφές παρεμβάσεων- κατασκευή, όπως και ρυθμιστικά μέτρα της εθνικής κυβέρνησης ή/και των τοπικών αρχών στην αγορά κατοικίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων.

Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υιοθετείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα αναχαίτισης του κόστους στέγασης.   

Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «απαντά»  με μέτρα marketing , μέτρα μικρής κλίμακας που αποκλείουν τους πραγματικά έχοντες ανάγκη. 

 Με τον Βασίλη Κόκκαλη

 Εξάλλου, ο Θέμης Μπάκας συναντήθηκε στην Πάτρα με τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος διανυκτέρευσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα την παραμονή της περιοδείας του στην  Αιτωλοακαρνανία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις