Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Οδύσσεια» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης- Σε πανικό οι φοιτητές- Τα ενοίκια ανά περιοχή και η στροφή στις φοιτητικές εστίες

Πάτρα: «Οδύσσεια» η αναζήτηση φοιτητικής...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποια είναι τα δεδομένα

Αυξημένες είναι οι τιμές των ενοικίων στην Πάτρα με τους φοιτητές που καταφτάνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών να βρίσκονται σχεδόν σε πανικό.

«Η αναζήτηση της φοιτητικής στέγης εξελίσσεται  σε πραγματική Οδύσσεια. Πολλοί γονείς αναζητούν λύση και δε τα καταφέρνουν. Οι υψηλές τιμές είναι κάτι που δεν περίμεναν για την πόλη της Πάτρας. Θεωρούσαν ότι η Πάτρα είναι στις προσιτές πόλεις όμως τελικά οι τιμές τους αιφνιδιάζουν, δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν και οφείλονται στο  γεγονός ότι είναι λίγα τα διαθέσιμα ακίνητα. Τα περισσότερα μάλιστα είναι πολύ παλιά» λέει στο thebest.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Όπως αναφέρει, «πολλοί βλέπουν τις τιμές που υπάρχουν στις περιοχές Ζαρουχλέικα και Ταραμπούρα και τις επιλέγουν ακόμα κι αν είναι μακριά από το Πανεπιστήμιο. Πολλοί σκέφτονται έστω για το πρώτο έτος να μείνουν στην άλλη πλευρά της πόλης. Επιπλέον ως λύση βρίσκουν τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες. Παλιότερα τις επέλεγαν όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα γιατί κοστίζουν ακριβά. Πλέον τις επιλέγουν και άνθρωποι που δεν έχουν τέτοια οικονομική δυνατότητα γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο. Δεν υπάρχουν σπίτια με 300 ευρώ. Έτσι επιλέγουν τη φοιτητική εστία που κοστίζει από 400- 500 στο κέντρο. Η πιο οικονομική είναι μεταξύ Αγυιάς και πανεπιστημίου. Το κάθε διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο πλήρως ενώ πλυντήρια βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο. Οι εστίες αυτές διαθέτουν και γυμναστήρια αλλά και χώρο συνάντησης φοιτητών. Στην Πάτρα υπάρχουν 4 ιδιωτικές φοιτητικές εστίες με 150 διαμερίσματα. Αναμένεται να φτιαχτούν και άλλα  καινούργια 50 διαμερίσματα».

Οι τιμές των ενοικίων σήμερα ανά περιοχή

Όπως εξηγεί ο κ. Μπάκας,  «από το 2017 έως και σήμερα καταγράφεται αύξηση των ζητούμενων τιμών μίσθωσης που αγγίζει το 50%-55%, ενώ τη φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 10%-12%.  Στη περιοχή της Αγίας Σοφίας, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ κυμαίνεται από 180€/μήνα έως 250€/μήνα, ενώ για κατοικία 30τμ-45τμ αγγίζει ακόμη και τα 500€/μήνα για κατοικία πλήρως ανακαινισμένη ή/και νεόδμητη, επιπλωμένη με το σύνολο των οικοσυσκευών.

Οικονομικότερη λύση όπως προαναφέρθηκε αποτελούν οι περιοχές Ταραμπούρα, Ζαρουχλεϊκά, Ψαροφαϊ και Πλατεία Παπανδρέου, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας από 50τμ-60τμ, κυμαίνεται από 260€/μήνα έως 330€/μήνα ενώ κατοικία έως 25τμ μπορεί να μισθωθεί από 200€/μήνα.

Στο κέντρο της πόλης, στα Ψηλά Αλώνια, καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές μίσθωσης. Συγκεκριμένα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ μπορεί να αγγίξει τα 400€/μήνα, κατοικία από 30τμ έως 45τμ τα 600€/μήνα και τα 650€/μήνα αν πρόκειται για κατοικία 50τμ-60τμ. Οι άνωθεν τιμές αφορούν διαμερίσματα επιπλωμένα πλήρως ανακαινισμένα ή/και νεόδμητα και με το σύνολο των οικοσυσκευών.  Να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα 466 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όταν τον Ιούλιο ήταν 421, πράγμα που επηρεάζει τον αριθμό των διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση». 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις