Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μηχανοκίνητη πορεία από αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μηχανοκίνητη π...

Φωτο και ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 η μηχανοκίνητη πορεία που κάνουν αγρότες με δεκάδες τρακτέρ, από τον κόμβο των Μουδανιών με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναμένονται αποφάσεις στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

 Αγρότες - Αιγιάλεια: Καθημερινός αποκλεισμός και στην Πατρών- Κορίνθου - Ενισχύονται τα μπλόκα

 

 

«Δεν κάνουμε πίσω» λένε οι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκιδικής, οι οποίοι συνοδεία περιπολικών ξεκίνησαν την κάθοδό τους επί της Μουδανιών, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση για το τεράστιο όπως χαρακτηρίζουν ζήτημα της ακαρπίας, καθώς μετρούν απώλειες εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπεύουν, μάλιστα, να επιδώσουν ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το κομβόι αποτελείται από 35 τρακτέρ, ωστόσο σύμφωνα με τον σχεδιασμό μέσα στην πόλη και με προορισμό το ΥΜΑΘ θα κινηθούν 20 οχήματα

Αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες
Στον συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στη 13:00 οι αγρότες του νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία.

Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Αύριο οι αποφάσεις για τα μπλόκα
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, οι οποίοι επέστρεψαν στα μπλόκα, ενώ αύριο, στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις