Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Κ. Πελετίδης στην ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Παράρτημα Πάτρας

Ο Κ. Πελετίδης στην ημερίδα της Ελληνική...

Ο χαιρετισμός του στην εκδήλωση

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκαν σήμερα (Σάββατο 3 Φεβρουαρίου) στην Ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Παράρτημα Πάτρας με θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα» που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.

Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Όλοι μαζί πρέπει να «χτίσουμε» την πρόληψη. Αν υπήρχε η πρόληψη πέρα από το καλύτερο επίπεδο ζωής που θα είχαμε, την αύξηση της επιβίωσης, καθώς και τη μείωση προσέλευσης στα νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται από κάθε πλευρά, νομίζω ότι θα είχαμε και μια καλύτερη λειτουργία στο χώρο της Υγείας για τους ασθενείς μας. 

Εμείς ως Δήμος στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό να μη φθάνει κανείς στο νοσοκομείο, να προλαμβάνεται η ασθένεια. Μπορούμε να συμβάλουμε όπου χρειάζεται, έχουμε ήδη συνεργασία και με άλλες κλινικές στα νοσοκομεία της πόλης. 

Να πω και στην κυρία Υπουργό, με την οποία αναμένουμε να συναντηθούμε, ότι θα θέλαμε να μας δωρίσει κι εμάς το Υπουργείο μερικά ηλεκτρικά μίνι μπας, από αυτά που ανέφερε,  γιατί πραγματικά συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων που προκαλούν προβλήματα στην υγεία μας.

Πρέπει να κάνουμε ένα σωστό σχεδιασμό, δεν αρκεί να μένουμε στις μετρήσεις του πόσο διοξείδιο του άνθρακα, πόσο άζωτο κλπ. έχουμε στην ατμόσφαιρα, το κύριο είναι να μειώσουμε κατά πολύ τη χρήση του αυτοκινήτου στις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη κι αυτό σημαίνει χρήση μέσων μαζικής μετακίνησης. Αν είχαμε πολύ καλή αστική συγκοινωνία, τραμ, προαστιακό η πόλη μας θα ήταν πολύ καλύτερα από πλευράς ρύπων. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη συμβολή της κυβέρνησης σε αυτή μας την προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η πρόληψη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις