Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι - Δολοφονία Μπάμπη: Τα πρώτα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ.

Μεσολόγγι - Δολοφονία Μπάμπη: Τα πρώτα σ...

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή

Ένας αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Μεσολόγγι την 1η Φλεβάρη γιατί ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα Λυόμενα –  περιοχή που έκοβε τις βόλτες του πριν και την ημέρα της δολοφονίας ο κατηγορούμενος 50χρονος.

 Ο συλληφθείς φέρεται μάλιστα να ανήκει και στην παρέα των κυνηγών.

Παράλληλα νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, με φερόμενο ως δράστη τον κρεοπώλη. Πιστεύεται ότι η μαρτυρία τους θα καλύψει κάποια κενά στην υπόθεση. 

Από δημοσιογραφική έρευνα  προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για δύο πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε πως τα πρόσωπα αυτά είναι από Αιτωλικό και Αγρίνιο.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 Η αστυνομία ελέγχει στην υπόθεση του Μπάμπη τα σενάρια που ακούγονται περί θησαυρού ή αρχαιοκαπηλίας χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει έως τώρα ικανά στοιχεία που να επηρεάζουν την υπόθεση ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Τα πρώτα στοιχεία από την εξέταση του γενετικού υλικού στα ρούχα φερόμενου ως δράστη και θύματος δεν έδωσαν κάτι αξιοποιήσιμο. Τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για το σκηνικό της δολοφονίας είναι τα εξής:

 Δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή
Δεν μετακινήθηκε η σωρός
Ότι έγινε, έγινε εκεί και από έναν δράστη

ΓΡΙΦΟΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών  εργαστήριων παραμένει το κινητό  τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης με την προσδοκία να δώσει χρήσιμα στοιχεία, όπως άγνωστες επικοινωνίες και το περιεχόμενο των σβησμένων μηνυμάτων του .

Ο κλώνος του τηλεφώνου του άτυχου Μπάμπη που δημιουργήθηκε από την ομάδα ηλεκτρονικών πειστηρίων  έδωσε στοιχεία, όχι όμως αυτά που αφορούν στις κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το VIBER ή το Whats up .

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του Μπάμπη συνεχίζονται με την συνδρομή της ομάδας ανίχνευσης και εντοπισμού ΑNUBIS K9 που διορίστηκαν εκ νέου από την ανακρίτρια καθώς  διαθέτουν ειδικό σύγχρονο εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ anikolouli.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις