Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργούν οι οικοδόμοι -Έκλεισαν την Κορίνθου-ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Απεργούν οι οικοδόμοι -Έκλεισαν τ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Το πρωί της Τετάρτης

Απεργούν σήμερα και οι οικοδόμοι της Πάτρας όπως και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση για αυξήσεις στα μεροκάματα, Ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Οι οικοδόμοι έκαναν συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ στο κέντρο της Πάτρας, αποκλείοντας την οδό Κορίνθου.

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:  "Συνεχίζουμε και σήμερα τις επισκέψεις μας στους χώρους δουλειάς, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας την Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία, των εργαζόμενων στον κλάδο, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία.  

Το συνδικάτο μας παρεμβαίνει και συζητά καθημερινά με τους εργαζόμενους στα γιαπιά και στα εργοτάξια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί στον κλάδο και τις διεκδικήσεις που δίνουν απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρησιακών ομίλων. 

Με την απεργία, ο κλάδος διεκδικεί αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα, με υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ως γενικώς υποχρεωτικής. Επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας. Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).

 Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και η Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Δημοτική Αρχή, με τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Αναστασίου, Τάκη Πετρόπουλο και Αποστόλη Αγγελή, συμμετείχε σήμερα το πρωί, στην κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν:

- Αυξήσεις στα μεροκάματα, με υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

-Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις