Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Greek Mafia: Συμβόλαια θανάτου στα Βαλκάνια θα εκτελούσαν τα μέλη

Greek Mafia: Συμβόλαια θανάτου στα Βαλκά...

Στο φως νέες αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις για το πολυδαίδαλο κύκλωμα των νονών της νύχτας, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα, ο δολοφονημένος Γιάννης Σκαφτούρος είχε παραθέσει γεύμα σε μέλη της μαφίας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βγει από το κάδρο των υποψηφίων στόχων τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σκαφτούρος είχε επιχειρήσει να στήσει γέφυρες με τα μέλη της «ρωσικής μαφίας», θεωρώντας ότι έτσι θα βγει από το στόχαστρό τους. Εν αγνοία του Σκαφτούρου, ωστόσο, εκείνοι συγκέντρωναν πληροφορίες, για την υλοποίηση της δολοφονίας σε βάρος του.

H ομάδα που συνδέεται με τις εκτελέσεις Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη και εμπλέκεται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, σχεδίαζε δολοφονίες σε χώρες των Βαλκανίων. Στόχος τους ήταν ο πλήρης έλεγχος στα λαθραία καπνικά προϊόντα που έχουν τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κακοποιός με καταγωγή από την Αλβανία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές του Μαυροβουνίου φαίνεται πως σχεδίαζε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ατόμου που εμπλέκεται με τα τσιγάρα στην συγκεκριμένη χωρά όμως ανήκει σε ομάδα γνωστού ποινικού το όνομα του οποίου έχει συμπεριληφθεί στον φάκελο της Greek Mafia.

Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τα συμβόλαια θανάτου
Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση των δολοφονιών μελών της Greek Mafia.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, που αντιμετώπιζε μόνο τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, φέρεται να τήρησε το δικαίωμα της σιωπής κατά την απολογία του, ενώ ο 21χρονος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στους δυο βασικούς κατηγορούμενους αποδόθηκαν 9 κακουργηματικές κατηγορίες και 7 πλημμεληματικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή μαι κατοχή εκρηκτικών.

Σημειώνεται, ότι οι δυο συλληφθέντες εμφανίζονται ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia, ενώ η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό.

Επιπλέον, τους αποδίδονται οι τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

πηγη: MEGA 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις