Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξανά σε δημοπρασία το «Ξενία» στο Καλέντζι- Ανοίγει για το κοινό και η οικία Παπανδρέου- Το ελκυστικό τουριστικό πακέτο του Ερύμανθου

Ξανά σε δημοπρασία το «Ξενία» στο Καλέντ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα τέσσερα έργα με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή

Στην τελική του ευθεία βρίσκεται ο δεύτερος ηλεκτρονικός ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός, για το «Ξενία Καλεντζίου», ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού, στην περιοχή του Ερυμάνθου.

Το «Ξενία», έχει περάσει στην ιδιοκτησία του ΕΤΑΔ, ο οποίος έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την αξιοποίησή του. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διαγωνισμού λήγει στις 27 Φεβρουαρίου και είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει προκήρυξη, με την πρώτη, το 2023, να αποβαίνει άκαρπη καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, μιλώντας στο thebest.gr, εξηγεί: «Έχει βγει η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ, που έχει την ιδιοκτησία και περιμένουμε τα αποτελέσματα στο τέλος του επόμενου μήνα. Προφορικά έχουν υπάρξει κάποιες συζητήσεις και ρωτούσαν κάποιοι επιχειρηματίες ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν προχωρήσει να κάνουν αίτηση, αυτό θα το γνωρίζουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

Το ακίνητο βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Καλεντζίου και πρόκειται για ξενώνα σε έκταση, κατόπιν ρυμοτόμησης, επιφάνειας 8.666 τ.μ. Τμήμα της έκτασης εμβαδού 6.710,61m² εμπίπτει εντός των ορίων του Δικτύου Natura 2000 και συγκεκριμένα στις περιοχές του όρους Ερύμανθου. Ο ξενώνας διαθέτει ισόγειο επιφανείας 468,70 τ.μ., Α’ Όροφο επιφανείας 558,25 τ.μ. και Β’ Όροφο επιφανείας 404,20 τ.μ. Το κτίσμα είναι ενεργειακής κατηγορίας Δ.0.

Σε ό, τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ο κ. Μπαρής αναφέρει: «Η περιοχή παρουσιάζει και ενδιαφέρον τουριστικό, καθώς πέρα από το Ξενία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οικίας τη οικογένειας Παπανδρέου στο Καλέντζι, που ήταν η πατρική κατοικία του επί χρόνια Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ήδη έχει μέσα κάποια εκθέματα και είμαστε στην τελική φάση να παραδοθεί από την Περιφέρεια στο Δήμο για να ξεκινήσει η λειτουργία του και θεωρώ ότι αυτό θα γίνει σε ένα μήνα περίπου. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλα έργα στην περιοχή, που είναι σε εξέλιξη και έχουν μπει σε διαγωνιστικές διαδικασίες, όπως είναι η αξιοποίηση των φαραγγιών Κουβερίου, Τεθρέα στην περιοχή του Αλεποχωρίου και Σκιαδοβούνι, που είναι κοντινά με το Καλέντζι και μέσω μιας ήπιας παρέμβασης θα δοθεί η δυνατότητα για δρομικούς αγώνες, ποδήλατα βουνού και πεζοπορίες. Τα έργα είναι στη τελική τους φάση προκειμένου να δημοπρατηθούν. Επίσης, είναι και η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του φράγματος Πείρου Παραπείρου. Με τα όλα τα παραπάνω, η περιοχή του Ερυμάνθου αποτελεί ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις