Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλέντζι: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη οικία του Γέρου της Δημοκρατίας- ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Καλέντζι: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη ...

Θα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος

Εγκαινιάστηκε νωρίτερα σήμερα στο Καλέντζι Αχαΐας η ανακαινισμένη οικία του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας.

Παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Στο σπίτι, το οποίο στο εξής θα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, υπάρχουν κειμήλια και πληροφοριακό υλικό από τα πρώτα χρόνια του Γεωργίου Παπανδρέου στο Καλέντζι, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα.

Πρόκειται για κτίριο 187 τ.μ. που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο θα λειτουργήσει πολιτιστικός χώρος εκδηλώσεων με θεματικά αφιερώματα ενημέρωσης, προβολής της περιοχής και της νεότερης πολιτικής ιστορίας της χώρας.

 Στον α΄ όροφο θα λειτουργήσει χώρος συγκέντρωσης αρχειακού υλικού και έκθεση από την συλλογή προσωπικών αντικειμένων και σπανίων εγγράφων του Γεωργίου Ππανδρέου, στον οποίο αποδόθηκε το προσωνύμιο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Το κτίριο ανήκει στον Δήμο Ερυμάνθου, ο οποίος και θα αναλάβει τόσο τη διαχείριση όσο και τη συντήρησή του. Το όλο project χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του προγράμματος «The Route_Net, Thematic Routes and Networks” στα πλαίσια του Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις