Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπαρής για αξιοποίηση στο Φράγμα: Προχωράμε και αναμένουμε- Έχουμε δρόμο ακόμα

Μπαρής για αξιοποίηση στο Φράγμα: Προχωρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε αναμονή για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Με σταθερά βήματα συνεχίζεται το έργο για την  αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Στην παρούσα χρονική στιγμή, ο Δήμος Ερυμάνθου αναμένει τον χωροταξικό σχεδιασμό από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο.  

Μιλώντας στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, ανέφερε σχετικά: «Ο τεχνικός σύμβουλος έχει καταθέσει την έκθεσή του και τώρα εξετάζεται από την Επιτροπή Παραλαβής του Δήμου μας. Ωστόσο, πρωτίστως αυτό  που χρειάζεται να γίνει είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός και αυτό γίνεται μέσω του υπουργείου, που θα γίνει για όλη την  περιοχή αλλά και ειδικότερα για τους χώρους πέριξ του Φράγματος. Αν δεν γίνει ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι δύσκολο να προχωρήσεις στο οτιδήποτε γιατί υπάρχει χώρος που είναι απαλλοτριωμένος ή  άλλοι χώροι που ανήκουν σε ιδιώτες. Έχουμε δρόμο ακόμα, συνεργαζόμαστε και με την Περιφέρεια και με την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου τόσο για την προστασία του νερού αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Αλλά με σταθερά και ουσιαστικά βήματα προχωράμε. Σε δυο εβδομάδες, πιστεύω, ότι θα είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε επίσημα τα έργα που θα γίνουν».

Όπως, λέει ο κ. Μπαρής, η περιοχή ήδη έχει αρχίσει να προσελκύει τον κόσμο και πολύ είναι αυτοί που τον επισκέπτονται: «Προσπαθούμε με κάποιες εκδηλώσεις ο χώρος να γίνει φιλόξενος προς τον κόσμο. Είχαμε προγραμματίσει μια συναυλία αλλά ο καιρός μας τα χάλασε, διοργανώσαμε αγώνες ποδηλασίας και ετοιμαζόμαστε να προσχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό εκδηλώσεων για την επόμενη χρονιά, για να αποκτήσει κι άλλη επισκεψιμότητα ο χώρος. Ήδη υπάρχει, ο κόσμος επισκέπτεται το Φράγμα αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις