Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φοιτητές, μαθητές και σωματεία, κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Φοιτητές, μαθητές και σωματεία, κ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους

Συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα πραγματοποίησαν μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι και πολίτες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας οπως αναφέρει σε ανακοινώσεις του, συμπορεύεται με φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Για σήμερα Πέμπτη είχε καλέσει σωματεία και εργαζόμενους  στην πλατεία Γεωργίου να δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση. «Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι κολεγιάρχες, από την πώληση των πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για τη δημόσια Παιδεία και οι εργοδότες που θα έχουν φθηνό δυναμικό, καθώς τα παιδιά θα διαθέτουν απλά προσόντα» αναφέρει το ΕΚΠ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Εξάλου σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή επισημαίνει 

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενάντια
στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Την ώρα που οι εργατικές οικογένειες βάζουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα απλησίαστα ενοίκια, την αγορά συγγραμμάτων, για το κόστος διαβίωσης των παιδιών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπαρασύροντας προς τα κάτω ταυτόχρονα τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για εμάς και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις