Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πόδι στο Γηροκομειό μετά τον «ακρωτηριασμό» των δέντρων-ΦΩΤΟ

Στο πόδι στο Γηροκομειό μετά τον «ακρωτη...

Η καταστροφή σε έναν από τους τρεις πνεύμονες οξυγόνου της πόλης

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομειού, μετά την άσχημη έκπληξη που τους περίμενε.

Κάτοικοι και διερχόμενοι, πριν μερικές ημέρες, διαπίστωσαν την κοπή δέντρων στο περιαστικό δάσος του Γηροκομειού, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ντίνας Παπάκου, ο «ακρωτηριασμός» των δένδρων έγινε από συνεργείο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπάκου, έγραψε: «Αυτή η καταστροφή έγινε αυτές τις μέρες αγαπητοί συμπολίτες στο περιαστικό δάσος του Γηροκομειού σε έναν από τους τρεις πνεύμονες οξυγόνου της πόλης της Πάτρας. Κανείς δεν είναι αρμόδιος, καμία άδεια εργασιών. Χωρίς κάποιον ειδικό δασολόγο- γεωπόνο να υποδείξει ποια δένδρα και με ποιο τρόπο θα έπρεπε, εάν έπρεπε να κοπούν για τυχόν ατύχημα από πτώση στα καλώδια της ΔΕΗ και με τα κλαδιά να μένουν μέσα στο δάσος στο πλαϊνό του δρόμου μέσα στο ποτιστικό χαντάκι. Το καλοκαίρι θα ψάχνουν ποιος είναι υπεύθυνος να μαζέψει τα ξερά μην πάρουμε φωτιά. Τα κυπαρίσσια που στέκουν αγέρωχα 100 χρόνια και που οι ρίζες τους έχουν τόσο βάθος, όσο το ύψος τους δεν είναι επικίνδυνα. Τα πεύκα θέλουν ειδικό κλάδεμα, όχι κόψιμο για να ξεραθούν αλλά ποιος νοιάζεται… Αγαπητοί σύνοικοι όταν βλέπουμε να κόβουν τα δένδρα του δάσους που φύτεψαν οι προππαπούδες, οι παππούδες και οι πατεράδες μας, μόνο αγανάκτηση πρέπει να νοιώθουμε όχι να τρέχουμε να πάρουμε ξύλα...

Ο Πολιτιστικός σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους αρμόδιους για να σταματήσει η καταστροφή. Καλεί όλους τους συνοίκους να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την προστασία του δικού μας δάσους... Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μπορούν αύριο να αναπνεύσουν... Καλούμε και όλους τους συμπολίτες να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό που γίνετε σε Δασύλλιο- Γηροκομείο…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις