Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Πάτρα: Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών έκοψε ...

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου έκανε περιεκτικό απολογισμό των δράσεων του 2023

Εταίροι, Μέλη, Φίλοι και Συνεργάτες της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών ευχήθηκαν Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά, κατά τη διάρκεια της Κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2024, της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 το πρωί στη Βίλα Φέγγου, που αποτελεί και την έδρα της ΕΑΣ - Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου έκανε περιεκτικό απολογισμό των δράσεων του 2023, ξεκινώντας από την Ημερίδα (Κυριακή 19 Μαρτίου 2023) στο χώρο της Αχαΐα Κλάους με Θέμα: "Αρχειακός πλούτος της Αχαΐα Κλάους. Συμβολή στην ανάδειξή του" και την κορυφαία προ μηνός (15 Δεκ. 2023) εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη με τίτλο «Ερνέστος Τσίλλερ και ελληνικός νεοκλασικισμός στην Πάτρα», με εκλεκτούς Εισηγητές.

Στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Πάτρας θα πραγματοποιηθούν, το πρώτο δίμηνο του 2024, και άλλες δράσεις, όπως:

Εργαστήριο σύγχρονης τέχνης βασισμένο στην αισθητική του Τσίλλερ. Περίπατος - ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με άξονα τα κτίρια που σχετίζονται με τον Τσίλλερ και τις επιρροές του στην πόλη.

Συλλεκτική έκδοση με φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και κείμενα για τον Τσίλλερ και τη σχέση του με την Πάτρα.

Το όλον πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία.

Επίσης, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου, προγραμματίζονται και άλλες δράσεις εντός του 2024, πάντα σχετικές με την ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης.

Ενώ κεντρική θέση συνεργασίας με το Δήμο Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους συναφείς με το αντικείμενο φορείς, συνεχίζει να κατέχει ο στόχος δημιουργίας «Μουσείο Πόλης».

*Στην εκδήλωση παρέστη και ο επικαφελής της δημοτικής παράταξης Σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς.

Τυχερός για το 2024 που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο αρχαιολόγος Ανδρέας Σπυρούλιας και δώρο οι δύο επανεκδόσεις ποιητικών συλλογών των πατρινών ποιητών Βασίλη Λαδά και Διονύση Καρατζά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture