Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κονιόρδου για την «Φόνισσα»: Επί τρία χρόνια δεν έζησα για να παίξω αυτόν τον ρόλο

Κονιόρδου για την «Φόνισσα»: Επί τρία χρ...

Όλα όσα είπε

Την εποχή που ενσάρκωσε την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και τις δυσκολίες του ρόλου της, θυμήθηκε η Λυδία Κονιόρδου.

Η σπουδαία ηθοποιός έκανε λόγο για «ακραίο» και «άγριο» έργο και για «δαιμόνους» που έβλεπε κάθε βράδυ. «Επί τρία χρόνια δεν έζησα για να παίξω αυτόν τον ρόλο», είπε χαρακτηριστικά στο «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ.

«Όταν παίζαμε τη Φόνισσα, το έργο αυτό ήταν τόσο ακραίο, τόσο άγριο. Κάθε βράδυ έκανα τον σταυρό μου κι έλεγα: απελθέτω απ’ εμού το πικρό ποτήριον. Παρ’ όλο που λάτρευα τον ρόλο, λάτρευα τον Παπαδιαμάντη, ήταν τέτοια η δοκιμασία κάθε βράδυ. Επί τρία χρόνια δεν έζησα για να παίξω αυτόν τον ρόλο. Δεν έζησα», είπε αρχικά η Λυδία Κονιόρδου.

Εξήγησε στη συνέχεια πως «παίζαμε, γυρνούσα σπίτι στις 12-1 και κοιμόμουν στις 5 το πρωί, γιατί δεν μ’ έπαιρνε ο ύπνος. Δεν μπορούσα από τους δαιμόνους που έβλεπα κάθε βράδυ, που αναμετριόμουν. Έλεγα: ας βάλει ο Θεός το χέρι του να γυρίσω πίσω. Κάθε βράδυ. Ήταν άγριο πράγμα, πολύ άγριο πράγμα, πολύ ακραίο, απόλυτο. Νομίζω ότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τόσο απόλυτο, τόσο ακραίο. Επειδή εγώ δεν είμαι άνθρωπος που πίνει, πάει σε μπαράκια, δεν μπορούσα τα βράδια να κοιμηθώ».

 Κατέληξε σχολιάζοντας με χιούμορ: «Οπότε έβλεπα όλα τα ντοκιμαντέρ, τα διαφημιστικά, τα τηλεμάρκετιγνκ, τα χαλιά, τις επαναλήψεις. Το ντοκιμαντέρ για το Εδιμβούργο θα το είχα δει και 10 φορές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight