Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή

Καιρός: Χιόνια και πτώση της θερμοκρασία...

Η πρόγνωση του καιρού

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη το τσουχτερό κρύο, ενώ δεν θα λείψουν τα χιόνια στα ορεινά της χώρας την ώρα που από αύριο ξεκινάει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας, πολλά μποφόρ στο Αιγαίο και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο. 

Για σήμερα από το μεσημέρι και μετά στην δυτική Ελλάδα και στα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα της επικράτειας θα ξεκινήσουν βροχές, όπου προς το βράδυ θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1200 μέτρα σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι καλύτερος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα είναι στους 05 – 08 βαθμούς στα βόρεια, στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία θα είναι στους 09 – 13 βαθμούς και στους 08 – 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα είναι στους 03 – 11 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βοριάδες έως 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι καλύτερος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 01 – 08 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βοριάδες ως και 3 μποφόρ.

Πτώση 8 βαθμών η θερμοκρασία
Για τον καιρό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες έκανε αναφορά και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Όπως αναφέρει θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και θα χιονίσει σε χαμηλό υψόμετρο. «Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή. “Μίζερη” από πλευράς χιονοπτώσεων θα είναι η δεύτερη ψυχρή εισβολή η οποία θα μας απασχολήσει το διήμερο Παρασκευής 12/1 -Σάββατο 13/1. Ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως 8 βαθμούς σε σχέση με την αυριανή ημέρα , και τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα στο Πήλιο την Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική (300-400 μέτρα). Στην Πελοπόννησο και τη Φθιώτιδα μέχρι τα 700 μέτρα. Επίσης θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης. Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει πάλι την ανηφόρα!», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 12.01.2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βορειοανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα κυμανθεί στα βόρεια και τα κεντρικά από -05 (μείον 5) έως 07 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 06 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 13.01.2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά δε θα ξεπεράσει τους 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 14.01.2024
Στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και από το μεσημέρι βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παρότι θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.
 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις