Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς έγινε η επιχείρηση σύλληψης του πρώην υποψήφιου βουλευτή

Πάτρα: Πώς έγινε η επιχείρηση σύλληψης τ...

Κατηγορείται για εκβιασμό

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα ανήμερα των Θεοφανίων η είδηση πως 10 πάνοπλοι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών έκαναν έφοδο στην Πάτρα και συνέλαβαν πρώην υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος είχε καταγγελθεί για εκβιασμό.

Την καταγγελία είχε κάνει Πατρινός επιχειρηματίας πρώην δημοτικός σύμβουλος και επίσης στέλεχος του συνεταιρισμού.

Ο επιχειρηματίας έχει κατηγορηθεί για υπεξαίρεση εκατομμυρίων στον συνεταιρισμό, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης από τα μέλη της νυν διοίκησης.

Μάλιστα τον εκπροσωπεί στην συγκεκριμένη ιστορία ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του καταγγέλλοντος, ο συλληφθείς είχε εμφανιστεί και του ζήτησε 300.000 ευρώ ώστε να καταφέρει μέσω διάφορων μεθόδων που έχουν σχέση με το Δ.Σ. να μην προχωρήσει η δικαστική εξέλιξη σε βάρος του. Ο ίδιος το δέχθηκε αλλά ειδοποίησε την Αστυνομία. Το μπλόκο των αρχών Ασφαλείας στήθηκε σε δύο σημεία της βόρειας Πάτρας.

Αφενός σε παραλιακή καφετέρια και αφετέρου στις εγκαταστάσεις του καταγγέλλοντος από τον οποίο ζητήθηκαν 300.000 ευρώ προκειμένου να πάψει η αντιπαράθεση του συνεταιριστικού φορέα με τον πασίγνωστο επιχειρηματία.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο παραλιακό καφέ της βόρειας Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής και ενώ τελούσαν υπό παρακολούθηση από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ακολούθως μετέβησαν στην επαγγελματική εγκατάσταση του καταγγέλλοντος και εκεί ο φερόμενος ως εκβιαστής και η φίλη του πήραν μία τσάντα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ήταν 150.000 ευρώ. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών και συνέλαβαν το ζευγάρι. Εξάλλου οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές Ασφαλείας εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της καφετέριας.

 Τόσο ο υποψήφιος βουλευτής όσο και η σύντροφός του οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα η οποία διαβάζοντας την δικογραφία μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, Θάνο Αμπατζή, από την στιγμή που στην υπόθεση δεν υφίσταται βία ή απειλή, όπως απαιτεί ο νόμος, τότε δεν μπορεί η κατηγορία να είναι κακούργημα. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 15 Ιανουαρίου.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις