Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθιώτιδα: Δεν του άφησαν ούτε ελιά στο κτήμα του - Κλοπή με φόντο τις αυξημένες τιμές στο ελαιόλαδο

Φθιώτιδα: Δεν του άφησαν ούτε ελιά στο κ...

Οι ελιές στα δέντρα είχαν κάνει φτερά και ο ίδιος δήλωσε την κλοπή στην αστυνομία…

Οι τιμές στο ελαιόλαδο καλπάζουν και τα μαντάτα που έρχονται μόνο ευχάριστα δεν είναι για τους καταναλωτές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι κλοπές συνεχίζονται.

Στη Φθιώτιδα, παραγωγός είδε να έχουν κάνει φτερά από τα δέντρα, όλες οι ελιές που υπήρχαν. Άγνωστοι είχαν μπουκάρει στο κτήμα του και είχαν καταφέρει να φύγουν με τον ελαιόκαρπο. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα.

 Πιο αναλυτικά, μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε 58χρονος σε περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας, όταν επισκέφτηκε το ελαιοπερίβολό του. Στα δέντρα του δεν είχε μείνει ίχνος ελιάς, ενώ υπήρχαν ίχνη ότι ο καρπός είχε μαζευτεί.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή με την έλευση του νέου έτους, καθώς ο 58χρονος μένει μόνιμα σε άλλη περιοχή, ενώ υπολογίζεται ότι έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.

 Οι περιπτώσεις κλοπών ακόμη και έτοιμου λαδιού ή καρπού, φέτος είχαν την τιμητική τους στη χώρα μας λόγω της ακαρπίας και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του ελαιόλαδου. Η καταγγελία καταγράφηκε στο ΑΤ Σπερχειάδας που σχημάτισε σχετική δικογραφία κατά αγνώστων δραστών.

Η φετινή ακαρπία σε συνδυασμό με τα εργατικά χέρια που γίνονται όλο και πιο ακριβά, οδηγούν τους παραγωγούς στην εκτίμηση πως ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Τα μεροκάματα έχουν φτάσει στα 70 ευρώ με το ενδιαφέρον για δουλειά ωστόσο να παραμένει χαμηλό.

Όπως έχουν τονίσει παραγωγοί, αναγκάζονται φέτος να παίρνουν για την ελαιοκομιδή ακόμα και ανειδίκευτους εργάτες, που ωστόσο ξέρουν και ζητούν μεροκάματα που αντιστοιχούν σε έμπειρους.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις