Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτολεμαΐδα: «Μας είπαν "δεν έχει τίποτα, πάρτε Depon» - Τι καταγγέλλει ο παππούς του βρέφους που πέθανε ξαφνικά

Πτολεμαΐδα: «Μας είπαν "δεν έχει τί...

«Δεν έχει τίποτα. Αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρ’ το ξανά»

Δύο φορές καταγγέλλεται πως πήγαν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και τους έδιωξαν οι γονείς του βρέφους που έφυγε από τη ζωή.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διεξάγει πλέον έρευνα και ο παππούς του μωρού διερωτάται «γιατί δεν κράτησαν το μωρό;».

 «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δυο φορές; Την τρίτη φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει μετά. Και πέθανε κιόλας», λέει συγκεκριμένα ο παππούς του βρέφους.

«Μας λένε "εντάξει, δεν έχει τίποτα, πάρτε Depon"»
 «Το διώξανε. Πήγανε πρώτη του μηνός μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στα παιδιατρεία και μόλις πήγαμε εκεί, πήγα εγώ με την γυναίκα του Γιώργου μας λένε "εντάξει δεν έχει τίποτα" και απαντάω "έχει πυρετό 39-40". Και λέει "εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Πάρτε λίγο Depon". Ήταν μια νοσοκόμα. Και στο τέλος μου λέει "δεν έχει τίποτα" και τους λέω "κρατήστε το μέσα, δεν είναι καλά το μωρό"», συμπληρώνει ο παππούς του βρέφους, μιλώντας στο Mega.

Το παιδί βγήκε αρνητικό στο τεστ κορονοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο παππούς του, η νοσοκόμα το έστειλε πίσω στο σπίτι συμβουλεύοντας να του δώσουν λίγο Depon.«Λέει, "δεν έχει τίποτα. Αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρ’ το ξανά"».

 «Γιατί δεν το δεχτήκανε το μωρό;»
 Το μωρό επιστρέφει σπίτι. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης στις 2 του μήνα, το βρέφος ανεβάζει και πάλι 40 πυρετό ενώ κάνει και έμετο. Οι γονείς το παίρνουν άρον άρον και το πάνε ξανά στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα.

«Έκανε εμετό, λέω "έκανε εμετό". Πάλι τα ίδια αυτή (η νοσοκόμα)… Μου έχει μείνει αυτό, γιατί δεν το δεχτήκανε το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Το γράφει στον κατάλογο (φάκελο) ότι τη δεύτερη φορά έδωσαν και μια συνταγή να πάρει κάποια εισπνεόμενα», λέει ο παππούς του βρέφους.

Η οικογένεια είχε να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις στα φάρμακα καθώς το εισπνεόμενο που συνταγογράφησαν οι γιατροί είχε εξαντληθεί.

Το μωράκι κατέληξε
«Τρίτη φορά αυτοί έδωσαν συνταγή για φάρμακα. Πήγα στο φαρμακείο υπάρχει έλλειψη, δεν μπορείς να τα βρεις. Πήγα στο σπίτι, "ρε παιδιά δεν υπάρχει το φάρμακο που ψάχνετε" λέω στον γιο μου».

Το παιδί επιστρέφει για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο. Η πρώτη ήταν στις 21:20 και η δεύτερη στις 22:45 εκεί όπου πλέον η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία και κάνει για πρώτη φορά εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Το μωρό ήταν ωχρό με κακή κυκλοφορία του αίματος και παγωμένα άκρα. Του χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή, ωστόσο, η επιδείνωση ήταν ραγδαία. Τέσσερις ώρες μετά -πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιανουαρίου- το βρέφος ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις