Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Dick Kerr Ladies-St Helen Ladies: Η ματσάρα σε κατάμεστες εξέδρες πριν… απαγορευτεί το ποδόσφαιρο γυναικών!

Dick Kerr Ladies-St Helen Ladies: Η ματσ...

Μία αξέχαστη Boxing Day το μακρινό 1920 με… «άρωμα» γυναικών και την μεγαλύτερη προσέλευση σε γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου μέχρι πρόσφατα

Ποδόσφαιρο γυναικών. Ένας όρος που «γιγαντώνεται» συνεχώς.

Η προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων τα τελευταία χρόνια έχει αποτέλεσμα στην εξάλειψη των προκαταλήψεων και τη διάδοση του ποδοσφαίρου γυναικών. Διεθνείς διοργανώσεις, Παγκόσμιο Κύπελλο και Champions League γυναικών έχουν καθιερωθεί και λαμβάνουν δικαίως την προβολή που αξίζουν.
Η ιστορία σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει το δρόμο. Έτσι έπραξε και σε αυτήν. Ελέω Χριστουγέννων ταξιδεύουμε στο χρόνο, 103 χρόνια πίσω. Οι μνήμες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου νωπές ακόμα και ο κόσμος σαφώς επηρεασμένος από το ιστορικό για την ανθρωπότητα γεγονός.
Το ποδόσφαιρο όμως εκεί «ατάραχο». Το ενδιαφέρον του κόσμου ακλόνητο. Δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 1920, στην Boxing Day, 68.000 κάτοικοι του Λίβερπουλ διέσχισαν το πάρκο Στάνλεϊ για να βρεθούν στο «Γκούντισον Παρκ», την έδρα της Έβερτον. 15.000 από αυτούς δεν είχαν εισιτήριο και φυσιολογικά έμειναν εκτός γηπέδου. Οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης και να καταγραφούν ως ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών. Μέχρι πρόσφατα, αφού το ρεκόρ κατερρίφθει δις, μία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο «Γουέμπλεϊ» και τη δεύτερη στο ίδιο γήπεδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019. Ποιος ήταν ο περίφημος αγώνας με τα πρωτεία; Η απάντηση παρακάτω.
Η «γέννηση» των δύο ομάδων
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, χιλιάδες άντρες άφησαν πίσω κενές θέσεις εργασίας. Παράλληλα, «διαλύθηκαν» οι ποδοσφαιρικές ομάδες που απαρτίζονταν από εκείνους. Ο άμαχος πληθυσμός όμως που έμεινε πίσω είχε ανάγκη από θέαμα και αναζητούσε έναν τρόπο για να κρατήσει «ζωντανό» το άθλημα.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports