Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δ. Ινδαρές θυμάται το "εφιαλτικό ξημέρωμα" που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και παραθέτει σειρά ερωτήσεων

Ο Δ. Ινδαρές θυμάται το "εφιαλτικό ...

Η ανάρτησή του

Τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου του 2019, ενώ πραγματοποιείτο εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή του Κουκακίου από την αστυνομία, ΜΑΤ εισέβαλαν στην οικία του Δημήτηρη Ινδάρε και ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τους δύο γιους του, επειδή αρνήθηκαν να τους αφήσουν να μπουν χωρίς ένταλμα.

Τα ΜΑΤ μάλιστα τοποθέτησαν κουκούλα στο κεφάλι του άνδρα, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Ο γνωστός Πατρινός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας σε ανάρτησή του, ανέφερε:

Τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα και τα όσα ανεκδιήγητα ακολούθησαν, άφησαν άραγε και κάτι θετικό, πέρα από τη σύσταση του φόβου και της υποταγής στο παράλογο; Αποδόθηκε δικαιοσύνη στο ακέραιο; Υπήρξε κάθαρση για τους αδικημένους; Τιμωρήθηκαν οι βάναυσοι επίορκοι; Ζήτησαν συγνώμη οι σκευωροί και συκοφάντες προϊστάμενοί τους; Σε ποιο νόμο, σε ποιά τάξη και σε τι είδους δημοκρατική πολιτεία ανήκουν όλ' αυτά; Αποτελεσματική θεσμική αντίδραση, παρά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και του Προέδρου της θνησιγενούς Επιτροπής Διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, απολύτως καμιά. Η αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας, όπως αποδείχτηκε, ήταν προσχηματική.
Απουσία λογοδοσίας και συγκάλυψη, αποτελούσαν πάντα σοβαρή παθογένεια της Πολιτείας μας. Πολλά τα θύματα, "επώνυμα" και "ανώνυμα". Όταν τα φαινόμενα αυτά τείνουν να γίνουν καθεστώς, θυμόμαστε τον Χατζηδάκι και το "τέρας". Αρκεί;
Η εξέλιξη των πραγμάτων έχει καταφέρει να κάνει αφηρημένα τα αυτονόητα και χειροπιαστά, ακόμη και αυτό το ίδιο το Κράτος Δικαίου. Μια άλλη επικοινωνία πρέπει να επινοηθεί. Μια άλλη διαδρομή στην ίδια τη γλώσσα. Είναι ανάγκη επιτακτική. Ο φαύλος κύκλος της βίας πρέπει να σπάσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις