Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δ. Ινδαρές στο thebest για «το παράλογο που επισκέφθηκε το σπίτι μας»- Τι λέει για την λάσπη, τη βία, τα ΜΜΕ

Ο Δ. Ινδαρές στο thebest για «το παράλογ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ανακουφισμένη η οικογένειά του

Ανακουφισμένη είναι η οικογένεια του Δημήτρη Ινδαρέ μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία ο Πατρινός σκηνοθέτης και η οικογένειά του «υπήρξαν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας, προκειμένου να δικαιολογηθεί η παταγώδης αποτυχία μίας αστυνομικής επιχείρησης» 

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ινδαρές μιλώντας στο thebest.gr «αυτή η απόφαση είναι μία ανακούφιση. Νιώθω την ανάγκη να πω ότι ήταν πολύ ουσιαστική η συμπαράσταση των ανθρώπων που δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να βρεθούν κοντά μας. Είναι οι άνθρωποι που αντιλήφθηκαν από την αρχή όλο αυτό το παράλογο που επισκέφθηκε το σπίτι μας. Έφτιαξαν μια προστατευτική ασπίδα στην οποία προστέθηκαν και άλλοι που έκαναν στην άκρη τη λάσπη και την  παραπληροφόρηση που ξεκίνησε από πολύ ψηλά για να επικρατήσει στο τέλος».

Να θυμίσουμε ότι τόσο ο σκηνοθέτης όσο και  δύο γιοι του, Φίλιππος και Ιάσονας,  ξυλοκοπήθηκαν από άνδρες των ΕΚΑΜ μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου- και αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα παράνομης βίας, εξύβριση, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. Κατά την ακροαματική διαδικασία, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας έκανε ξεκάθαρα λόγο για «εξιλαστήρια θύματα» προτείνοντας την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δημήτρης Ινδαρές, «η εισαγγελική αγόρευση ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή για εμάς, μία λυτρωτική στιγμή. Είναι το επιστέγασμα μίας καταπληκτικής ακροαματικής διαδικασίας. Το δικαστήριο άκουσε προσεκτικά, έκανε μεθοδικό έλεγχο όλων των μαρτύρων και κατηγόριας και υπεράσπισης.  Φτιάχτηκε ένας χάρτης των πραγματικών περιστατικών που είναι εκεί και για τον τελευταίο δύσπιστο. Στο τέλος εμείς είχαμε αυτή την ικανοποίηση ότι υπάρχουν κάποιοι δικαστές που έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Από την πρώτη στιγμή που καταλάβαμε ότι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μία τρέλα, η μόνη μας ελπίδα ήταν η δικαιοσύνη. Στο διάστημα που μεσολάβησε περιμέναμε να έρθει αυτή η ώρα όντας βέβαιοι για την αθώωσή μας. Είχαμε αυτά τα τρία χρόνια το αφόρητο φορτίο λάσπης και συκοφαντίας που εξακολουθούσαν να μας ρίχνουν πολλοί, πολιτειακοί παράγοντες, ανώνυμα και επώνυμα ξεπερνώντας το όριο κάθε δημοκρατικής συμπεριφοράς μέσα σε πλαίσια νομιμότητας. Οι συκοφαντίες, οι απρέπειες ήταν κάτι το τρομερό. Το λέω περισσότερο για τα παιδιά μου, δύο νέους ανθρώπους που στο ξεκίνημα της ζωής τους ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την τοξικότητα.

Χθες στο δελτίο ειδήσεων καναλιού πρώτης γραμμής δεν υπήρξε παραμικρή αναφορά στο αποτέλεσμα της δίκης ενώ το ίδιο κανάλι είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον γι΄αυτά που διέδιδε η αστυνομία και το  υπουργείο προστασίας του πολίτη. Τα μέσα κρίνονται για την αξιοπιστία τους, οι πολίτες έχουν και μνήμη.  Όμως επειδή και όταν συνέβησαν όλα αυτά ήταν ένα σοκ αλλά και το τωρινό είναι ένα σοκ για την κοινωνία το να έχει φτιαχτεί μία σκευωρία από ένα σύστημα σε βάρος μίας ελληνικής οικογένειας- πρέπει να περιμένουμε, να δώσουμε το χρόνο να τα κουβεντιάσουμε. Μετά τη δικαίωση μας αυτό που επιθυμούμε είναι να υπάρξει κάτι ουσιαστικό για όλους μας από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.  Ο χρόνος θα δείξει τι βγήκε από αυτήν. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε πολλούς συμπολίτες μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις