Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην Ευαγγελίστρια, παραμονή των Χριστουγέννων στον εσπερινό ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Πάτρα: Στην Ευαγγελίστρια, παραμονή των ...

Στον ιστορικό ιερό ναό Παντοκράτορος στην άνω πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ στις 21.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία

Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων όλοι οι ιεροί ναοί γεμίζουν πιστούς που αποζητούν την θαλπωρή και να ζήσουν το πανανθρώπινο μήνυμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος, το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2023, στη Θεία Λειτουργία έγινε εκκλησιασμός μαθητών και μαθητριών σχολείων.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή των Χριστουγέννων στις 18.00 θα τελεστεί ο Μέγας Ἑσπερινός τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων χοροστατοῦντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα της κορυφαίας εορτής των Χριστουγέννων, στην Ευαγγελίστρια θα τελεστούν 2 Θείες λειτουργίες.

-Όρθρος & Α΄ Θεία Λειτουργία, ώρες 5.00-7.45 π.μ,

-Καταβασίες & Β΄ Θεία Λειτουργία, τις ώρες 8.00-10.00 π.μ.

Τέλος την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, τις ώρες 7.00-10.00 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία, καθώς & Κτητορικό καί Ἐνοριακό Μνημόσυνο.

*Στο μεταξύ στον ιστορικό ιερό ναό Παντοκράτορος στην άνω πόλη, απ’ όσο είδαμε θα τελεστεί την παραμονή των Χριστουγέννων, 24/12/2023 στις 21.00 με 1 μετά τα μεσάνυχτα ιερά αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων και ανήμερα το πρωί θα γίνει η Β’ Θεία λειτουργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις