Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Οι αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους, τις στολές τους και τις σφαίρες τους»- Τα 80 κενά στην Αχαΐα

«Οι αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι διεκδικήσεις και τα ζητήματα που προκύπτουν

Τα δικαιώματά τους, διεκδικούν οι αστυνομικοί, μετά και τα τελευταία τραγικά γεγονότα, που έφεραν στο φως τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

«Τα τελευταία περιστατικά, καταδεικνύουν με τον πιο προφανή τρόπο, το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η δουλειά του αστυνομικού. Δυστυχώς, η πολιτεία δεν έχει ασχοληθεί, διαχρονικά, σοβαρά με το θέμα της ασφάλειας. Δεν έχει θωρακίσει τον αστυνομικό, υλικοτεχνικά και οικονομικά αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας του. Όσον αφορά, εξοπλιστικά εννοούμε ότι ακόμα και σήμερα, οι αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους, τις στολές τους και τις σφαίρες τους» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας.  

Οι διεκδικήσεις και τα ζητήματα που προκύπτουν

Δεν φτάνει οι πολιτικοί να παρίστανται στις κηδείες των αστυνομικών, τονίζει ο πρόεδρός τους και δίνει το πλαίσιο των αλλαγών που ζητούν:  «Θα πρέπει να παρθούν πολύ σημαντικά μέτρα, σε συνδυασμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον νέο Ποινικό Κώδικα, γιατί βλέπουμε και για την οπαδική βία πάρθηκαν μέτρα οριζόντια, όπως είναι οι αγώνες χωρίς φιλάθλους, βλάπτοντας ακόμα και μικρομεσαίες ομάδες, η οποίες δεν δημιουργούσαν ποτέ προβλήματα, αφήνοντας τους χούλιγκαν στο απυρόβλητο. Και δεύτερον, ακόμα και στα θέματα καταδιώξεων, θα πρέπει και εκεί να αυστηροποιηθεί  ο νόμος, γιατί πάρα πολλές φορές οι αστυνομικοί καταλήγουν νεκροί ή θα είναι έκθετοι. Να παρίστανται οι πολιτικοί στις κηδείες των αστυνομικών συντετριμμένοι, δεν είναι από μόνο του αρκετό. Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει πιο ουσιαστική αντιμετώπιση στο θέμα αστυνόμευση».   

Η καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Με καθιστική διαμαρτυρία ένστολοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή, τη Δευτέρα, για τα τελευταία κρούσματα βίας με θύματα αστυνομικούς. Οι ένστολοι διαδήλωσαν ζητώντας να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους.

«Ήταν μια μαζική κινητοποίηση, απ’ όλη την Ελλάδα. Η πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της εργασίας του αστυνομικού, ιδίως όταν νέα παιδιά χάνονται στο βωμό του καθήκοντος. Κάναμε πορεία σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα στη Βουλή».

Οι ελλείψεις στην Αχαΐα

Αναφερόμενος, ο πρόεδρος των αστυνομικών Αχαΐας, στις ελλείψεις που έχει η περιοχή μας, επεσήμανε, ότι υπάρχουν κενά 80 περίπου αστυνομικών τόσο σε περιοχές όπως η Δυτική Αχαΐα και η Αιγιάλεια, όσο και σε κεντρικά τμήματα της Πάτρας και στην Ασφάλεια. «Οι κενές οργανικές θέσεις, πλησιάζουν τις 80. Υπάρχουν περιοχές με πολλά προβλήματα όπως η Δυτική Αχαΐα και η Αιγιάλεια. Υπάρχουν κεντρικές υπηρεσίες της Πάτρας, όπως το 2ο και 3ο Α.Τ. αλλά και η Ασφάλεια, οι οποίες υπολειτουργούν και δεν μπορούν να βγάλουν στοιχειωδώς καμία περιπολία. Είναι αδιανόητο, ο νομός μας, να έχει σχεδόν την ίδια δύναμη με περιοχές της Μακεδονίας, οι οποίες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν αθλητικές εκδηλώσεις με ομάδες σε ανώτατες κατηγορίες, αντιεξουσιαστές, λιμάνι, αεροδρόμιο, πανεπιστήμιο. Η Αχαΐα, έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις, σε ό, τι αφορά την ασφάλεια και όμως η δύναμη που έχει είναι ίδια με δυνάμεις άλλων περιοχών, οι οποίες έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα. Πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός, εκ βάθρων, όλων των οργανικών θέσεων ανά περιοχή, ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής σε σχέση με την εγκληματικότητα».    

   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις