Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μετά μουσικής τα Χριστούγεννα για τους εμπόρους- Αισιόδοξα μηνύματα

Πάτρα: Μετά μουσικής τα Χριστούγεννα για...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι προτιμούν οι καταναλωτές

Ικανοποιητικά ξεκίνησε η φετινή εορταστική κίνηση στην αγορά της Πάτρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου που περιμένει να εξελιχθεί πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες του έτους και να «ζεσταθεί» με το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, τα επιδόματα και τις συντάξεις.

«Τα πρώτα μηνύματα από την περασμένη Κυριακή, που είχαμε ανοιχτά τα καταστήματά μας, είναι αισιόδοξα, καθώς η κίνηση ήταν καλή, με αγοραστικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές» επισημαίνει στο thebest.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος. Προσθέτει επίσης ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, ως συνήθως, «ζεσταίνεται» με το δώρο των Χριστουγέννων, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Τετάρτη, με την αγορά να προσδοκά αυξημένη κίνηση τις επόμενες δυο εβδομάδες, αρχής γενομένης, από σήμερα.

«Ο κόσμος βγήκε στην αγορά για τα πρώτα του ψώνια, με πρώτα στη λίστα, φυσικά, να είναι τα παιδικά. Υπήρξε ενδιαφέρον στα δώρα και στα παιχνίδια αλλά και στην ένδυση και υπόδηση, όπου παραδοσιακά, αυτή την εποχή έχουν την προτίμηση του κόσμου. Επίσης, ψώνισαν μικροπράγματα για το σπίτι, ενώ εστίασαν και στα γλυκά. Η αγορά ζεσταίνεται αλλά συγκρατημένα. Δεν υπήρχε αυτό που γινόταν παλαιότερα, που έμπαινε για παράδειγμα σε ένα ζαχαροπλαστείο και έλεγε βαλέ μου δυο κιλά κουραμπιέδες. Τώρα λέει βάλε μου δέκα κομμάτια».

Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου

Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων. Φυσικά, υπάρχει ο διαγωνισμός βιτρίνας, που μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, επιτροπή θα έχει αναδείξει την καλύτερη, ενώ όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος «είμαστε στο στάδιο συζητήσεων για τις φετινές μας εορταστικές εκδηλώσεις. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο, να κάνουμε τρείς μουσικές εκδηλώσεις, σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης, με Πατρινά μουσικά σχήματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις