Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εορταστικό ωράριο και εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο

Πάτρα: Εορταστικό ωράριο και εκδηλώσεις ...

"Ζεσταίνεται" η τοπική αγορά

Αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος τα τελευταία 24ωρα στην αγορά της Πάτρας με τους καταναλωτές να προετοιμάζονται ήδη, με βόλτες στα καταστήματα και έρευνα αγοράς, για την εορταστική περίοδο που είναι στην αφετηρία της χθες Κυριακή με καθημερινή λειτουργία έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, την προσεχή Κυριακή 24 του μηνός.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ την προηγούμενη περίοδο καθώς ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε με ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, με τον τιμάριθμο στα τρόφιμα να ξεπερνά το 10% τον Οκτώβριο να παραμένει στα ίδια υψηλά και για το Νοέμβριο.

«Η ακρίβεια ‘προσγείωσε’ τους τζίρους στο εμπόριο έως και 40% κατά τη περασμένο τρίμηνο προκαλώντας ανασφάλεια στους συναδέλφους. Η παρατεταμένη καλοκαιρία έχει καθηλώσει τις πωλήσεις σε ρούχα, παπούτσια και είδη κατοικίας ενώ η αρνητική έκπληξη που επεφύλαξε η κυβέρνηση, με την εισαγωγή του τεκμαρτού εισοδήματος φορολόγησης ήδη για το φορολογικό έτος που τρέχει, έριξε την ψυχολογία της αγοράς σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για έρευνα αγοράς από το κοινό το οποίο ήδη ζεστάθηκε κατά την περίοδο του black Friday παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ευνόησε ιδιαίτερα. Από την Κυριακή (σ.σ. σήμερα) και για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, με βάση το κλίμα των τελευταίων ημερών, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και μπορούμε να δηλώσουμε ότι αναμένουμε ανάκαμψη, τουλάχιστον προσωρινά» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Τα καταστήματα του κέντρου αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό τόσο από τις μεγάλες αλυσίδες όσο και από το Ηλεκτρονικό που, μετά από μια μικρή ανάπαυλα, το 2022 με τον κόσμο γυρίζει σελίδα στου περιορισμούς της πανδημίας και να ξεχύνεται στα μαγαζιά, παρουσιάζει και πάλι ανοδική τάση τελευταία. Αυτές τις γιορτές, με εξαίρεση το 2022, το φυσικό κατάστημα θα αρχίσει να νιώθει και πάλι καυτή την ανάσα των πωλήσεων εξ αποστάσεως, είναι δε χαρακτηριστικό ότι όσοι συνάδελφοι έμποροι του κέντρου δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα έχουν μια μείωση πωλήσεων κοντά στο 50% από το φθινόπωρο ενώ η πτώση του τζίρου είναι στο 30% για όσους έχουν την εναλλακτική των ψηφιακών πωλήσεων.

Η εισαγωγή του τεκμαρτού εισοδήματος στη φορολόγηση αναδρομικά και για το 2023 έριξε την ψυχολογία καθώς όσοι δεν προλάβουν να κάνουν ικανοποιητικές πωλήσεις μέσα στις 15 ημέρες που απομένουν, δεν θα καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το κλίμα πάντως έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες, ο κόσμος κάνει την έρευνα του και είμαστε… συντηρητικά αισιόδοξοι ότι τελικά θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Ιστορικού κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμης.

Το ωράριο του 8ημέρου

-Την Κυριακή, 17 Δεκέμβριου και για τις δύο επόμενες Κυριακές (24 & 31 του μηνός) κατά τις οποίες η αγορά θα είναι ανοικτή μέσα στο μήνα Δεκέμβριο, το ωράριο λειτουργίας είναι 11.00 πμ. -19.00.
-Η αγορά την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, από την Δευτέρα 18 του μηνός έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτή πρωί – απόγευμα, ώρες 9.00 πμ. -14.00 και 17.30-21.00).
-Αυτό το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων, το ωράριο θα είναι 8ωρο συνεχές, από ώρα 10.00 πμ. έως 19.00.

Διαγωνισμός βιτρίνας και εκδηλώσεις
Αύριο Τρίτη, με καθυστέρηση λόγω της ανασφάλειας που προκάλεσε το φορολογικό και οι αντιδράσεις για το τεκμαρτό εισόδημα υπολογισμού του φόρου των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων, ξεκινούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.
Σε μια προσπάθεια να τονίσουν την κίνηση και να «τραβήξουν» το κοινό για αγορές στο φυσικό κατάστημα, οι έμποροι ανακοινώνουν σειρά εκδηλώσεων με μουσικό κυρίως χρώμα στην αγορά της Πάτρας. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή παραμονή των Χριστουγέννων με τον Εμπορικό Σύλλογο να υπόσχεται ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για την περίοδο 27 έως και 31 Δεκεμβρίου, παραμονή του 2024.
Αυτή την Τρίτη το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αποφασίσει και την διενέργεια διαγωνισμού για την καλύτερα στολισμένη εορταστικά βιτρίνα.

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις