Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με πλαστά έγγραφα

Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης με...

Στα δυτικά του νομού η "έδρα" του κυκλώματος

Σε ένα αγροτόσπιτο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ήταν κρυμμένα τα ένοχα μυστικά ενός κυκλώματος που διακινούσε παράτυπους μετανάστες και τους εφοδίαζε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , τα οποία χρησιμοποιούσαν για να διαφύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε το βράδυ της Κυριακής από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι έκαναν έφοδο στο σπίτι στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης και πέρασαν χειροπέδες στους δυο αλλοδαπούς διακινητές, ενώ εντόπισαν και 17 μετανάστες από τους οποίους οι 15 βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας και κινήθηκε η διαδικασία για την διοικητική απέλασή τους.

Μόλις οι παράτυποι αλλοδαποί έφταναν στην Ελλάδα, τους παραλάμβαναν οδηγοί της εγκληματικής οργάνωσης και τους μετέφεραν στην Αθήνα, απ’ όπου στην συνέχεια τους εγκαθιστούσαν σε προσωρινά καταλύματα στην Αττική και την Αχαΐα, ώσπου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν από τους αλλοδαπούς τα γνήσια διαβατήριά τους και με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους πλαστογραφούσαν άδειες παραμονής και διαμονής ευρωπαϊκών χωρών που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ αν δεν διέθεταν διαβατήριο τους χορηγούσαν διαβατήρια άλλων ατόμων και εθνικοτήτων.

Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, καθένας από τους μετανάστες είχε καταβάλλει στους διακινητές 6.500 ευρώ σε δυο δόσεις, καθώς πλήρωναν 2.500 ευρώ για την είσοδό τους στη χώρα και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό, ενώ έδιναν άλλα 4.000 ευρώ για τη στέγαση, τη σίτιση, τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο και τον εφοδιασμό τους με πλαστά διαβατήρια και εισιτήρια.

Σε έρευνα που έκαναν στην αγροτική κατοικία, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 637 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 431 άδειες παραμονής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επτά ελληνικά και τέσσερα γαλλικά δελτία ταυτότητας, 120 προσωρινές άδειες διαμονής, μια σφραγίδα αρχών της Ινδίας, 15.270 ευρώ, 1.580 δηνάρια, τέσσερα αυτοκίνητα, πλήθος κινητά και οκτώ τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις με στοιχεία αλλοδαπών και αντίστοιχα χρηματικά ποσά που εξετάζονται.

Οι δυο διακινητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια και πλαστογραφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις