Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Παντοκράτορα το διήμερο 14-15/12

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Παντοκράτο...

Στο ναό φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 15 Δεκεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο, την ημέρα μνήμης του Αγίου Ελευθερίου, πανηγυρίζει και ο ιστορικός ιερός ναός του Παντοκράτορα στην άνω πόλη της Πάτρας καθώς στο ναό φυλάσσεται τμήμα της δεξιάς χείρας του Αγίου.

Ο Άγιος Ελευθέριος υπήρξε ιερωμένος και μάρτυρας (ιερομάρτυρας) της Χριστιανικής Εκκλησίας. Είχε γεννηθεί στη Ρώμη τον 2ο αιώνα, από πλούσιο πατέρα, τον οποίο έχασε από πολύ νωρίς. Ανατράφηκε από τη μητέρα του Ανθία, η οποία είχε μεταστραφεί στον χριστιανισμό από μαθητές του Αποστόλου Παύλου. Από μικρός ο Ελευθέριος ξεχώρισε για την πίστη του και τη θεολογική του επάρκεια όπως γράφει το www.sansimera.gr.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού στον ναό του Παντοκράτορος, την Πέμπτη 14/12/2023, παραμονή της εορτής θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στις 18.00 ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το πρωί της Παρασκευής 15/12 που είναι η μέρα εορτής του Αγίου Ελευθερίου στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού που θα κηρύξει και το Θείο λόγο και το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17.30 θα γίνει παράκληση και μεθέορτος εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου.

Όπως προείπαμε, στο ναό του Παντοκράτορα φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου καθώς και η εικόνα του που θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί.

*Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη θα γίνει και στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στη νέα Εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την οδό Αρέθα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις