Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Χριστούγεννα είναι»... φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Γεωργίου - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: «Χριστούγεννα είναι»... φωταγωγήθ...

Ξεκίνησαν οι γιορτινές εκδηλώσεις

Μία μεγάλη γιορτή για το άναμμα των γιορτικών φώτων στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Πάτρας.

Η πλατεία Γεωργίου αποτελεί την αφετηρία των σημερινών δράσεων με την δημοτική μουσική να ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων. Το άναμμα των φώτων ακολούθησε η εμφάνιση ξυλοπόδαρων και παιδικών χορωδιών.

Πρόκειται για Χριστουγεννιάτικα δρώμενα με τις φωνές των παιδικών χορωδιών από το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Η Μέριμνα”, την Cantelena, την Αντηχώ και το Μουσικό Σχολείο (με την φιλαρμονική ορχήστρα) να στέλνουν το δικό τους γιορτινό μήνυμα .

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συναυλία από το συγκρότημα ABOVE SUSPICION το οποίο ερμήνευσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι μόνο… .

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

*Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στα «Παλαιά Σφαγεία» στις 7.00 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Τα εγκαίνια θα συνοδευθούν από την προβολή της ταινίας «CALLAS FOREVER». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

*Ξεχωριστή είναι και φέτος η συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι με αφετηρία την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων η Πάτρα θα γεμίσει με εποχούμενους Αϊ Βασίληδες. Και φέτος το Santa Bike πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών δίνοντας ξεχωριστό χρώμα ξεχωριστό χρώμα.

*Η Ο.Ν.Ε. του Δήμου Πατρέων « Θανάσης Τσιπινάκης», την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ θα παρουσιάσει στην πλατεία Γεωργίου μια γιορτινή εικαστική δράση με μουσική και χορό - μελωδίες και χορογραφίες. Οι ήχοι της Ορχήστρας θα συνδεθούν με τις κινήσεις των ευφάνταστων χορευτών και ακροβατών από την θεατρική ομάδα X-SALTIBAGOS. Τίτλος της εκδήλωσης «Μια εβδομάδα για τα Χριστούγεννα…»

*Το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια από τις ξεχωριστές στιγμές των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν όλα τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, η Παιδική, Προπαιδική χορωδία, τα Φωνητικά Σύνολα Solfege Kodaly, Χορωδία Δωματίου, η Ομάδα Κρουστών «Κρούσις», η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων και Ορχήστρα Δωματίου.

*Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς), το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα πλημμυρίσει από εορταστικά δρώμενα με καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μονόροδα, ζογκλέρ, κρουστά, χάλκινα και θέατρα δρόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις