Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αράχωβα- Όλιβερ: Εμμένει στην κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι η κτηνίατρος που τον εξέτασε εν ζωή

Αράχωβα- Όλιβερ: Εμμένει στην κακοποίηση...

“Ανατροπή” στην υπόθεση προαναγγέλλει η ΕΛΑΣ

Ανακοινώσεις από επίσημα χείλη για την πολύκροτη υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αράχωβα, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλλει “ανατροπή” στον τρόπο που θανατώθηκε ο σκύλος, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή στη συνέχεια και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αντιθέτως, οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας, αναμένεται να αποδώσουν τον θάνατο του Όλιβερ σε επίθεση που δέχτηκε από αγέλη σκύλων, υποστηρίζοντας πως κατέληξε μετά από τα δαγκώματά τους.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA για την υπόθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που έχει η αστυνομία στα χέρια της – τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό – δεν μας δείχνουν κάποιον ύποπτο, κάποιον δράστη. Δεν δείχνουν δηλαδή κάποιον άνθρωπο. Έχουμε φυσικά και τις τρεις γνωματεύσεις και περιμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη από κάποιες φωτογραφίες που υπάρχουν του ζώου, ώστε να δοθεί όλο το υλικό στον Εισαγγελέα. Όταν έχουμε κάτι επίσημο και από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, τότε θα έχουμε και ανακοινώνεις. Πάντως, η Ελληνική αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη δράστη ούτε σε κάποια ταυτοποίηση”.

Σημειώνεται πως “ανατροπή” στην υπόθεση είχε προαναγγείλει νωρίτερα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Έχουν ήδη έχουν ανέβει (στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση” δήλωσε.

“Εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος” είπε, προσθέτοντας ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα σας κάνουν ανακοίνωση.

Επιμένει στην κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι η κτηνίατρος
Στο σενάριο του ανθρώπινου παράγοντα επιμένει η κτηνίατρος που εξέταση πρώτη τον Όλιβερ, όταν το χάσκι ήταν ακόμα εν ζωή.

Με νέες δηλώσεις της στην ίδια εκπομπή, η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αγέλη σκύλων να κατασπάραξε το χάσκι. Εμμένει στην άποψη της ότι το σκυλί κακοποιήθηκε και, μάλιστα, από ανθρώπινο χέρι.

“Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και πως αυτή είναι η αιτία τραυματισμού και θανάτου του. Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια τη λέξη σεξουαλική κακοποίηση δεν σημαίνει ότι έχω αλλάξει ή αναιρώ κάτι από τα δικά μου δεδομένα. Παραμένω σταθερή σε όσα από την αρχή έχω πει στην κατάθεσή μου. Μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ όσα λέγονται και πιθανόν παραποιούνται και να απαντώ”, υπογράμμισε η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος.

“Ο σκύλος δεν είχε κανέναν εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις