Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Καλάβρυτα: Στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων για διακοπές τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Καλάβρυτα: Στις πρώτες επιλογές των Ελλή...

Στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν 2.500 κλίνες σε αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα

Υψηλές πληρότητες φαίνεται ότι εξασφαλίζουν από τώρα τα ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων για την εορταστική περίοδο.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνο Δαφαλιά, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι πληρότητες με βάση τις μέχρι στιγμής κρατήσεις κινούνται στο 80%, ενώ τα Θεοφάνεια φθάνουν στο 70%. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Δαφαλιάς υπάρχει μία δυναμική στη ζήτηση και είναι πολύ πιθανό τις ημέρες των εορτών να φθάσουν στο 100%, καθώς τα Καλάβρυτα παραμένουν στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων για διακοπές την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τις ενδιάμεσες ημέρες των εορτών, οι κρατήσεις κινούνται γύρω στο 60%. Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή τα αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα διαθέτουν συνολική δυναμικότητα 2.500 κλινών. Η ζήτηση καλύπτεται κυρίως από επισκέπτες από την Αθήνα. Επίσης, ένα μέρος των κρατήσεων προέρχεται από την Πάτρα, αν και οι Πατρινοί λόγω της εγγύτητας με τον προορισμό πραγματοποιούν κυρίως τις αργίες και μονοήμερες εκδρομές.

Οι τιμές εμφανίζονται κατά μέσο όρο αυξημένες σε ποσοστό 10-15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι λόγω των πρόσθετων βαρών που έχουν προκύψει από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους των προμηθειών. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες στα Καλάβρυτα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, για τη φετινή σεζόν έχει προγραμματισθεί σε πρώτη φάση η λειτουργία του Σαλέ του Χιονοδρομικού στις 16 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, θα τεθεί σε λειτουργία και ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας». Αν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες στην αρχή θα αξιοποιηθεί για βόλτες και στη συνέχεια για χιονοδρομία. Ο Πρόεδρος της Ένωσης εκτιμά ότι η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου τα επόμενα χρόνια, θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή που παρουσιάζουν στασιμότητα το τελευταίο διάστημα.

 Επίσης, η ταξιδιωτική ζήτηση θα ενταθεί με τον στολισμό και τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε θα λάβουν χώρα και διάφορες εκδηλώσεις στην περιοχή οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 6 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι στα Καλάβρυτα έως τις 13 Δεκεμβρίου οπότε πραγματοποιείται το ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα, δεν γίνεται επίσημος στολισμός της πόλης.

Ο κ. Δαφαλιάς σημειώνει ότι στα ζητήματα που αντιμετώπισε ο προορισμός από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα, περιλαμβάνεται η διακοπή λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου. Στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα 4 φορές λόγω φυσικών καταστροφών. Σήμερα επανέρχονται τα δρομολόγια κατόπιν αποκατάστασης της γραμμής, γεγονός που θα ενισχύσει την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών. Επίσης, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα Καλάβρυτα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν δυσκολία στην εύρεση προσωπικού, παρ΄ ότι υπάρχουν περιπτώσεις που προσφέρεται εργασία ακόμη και σε 12μηνη βάση.

ΠΗΓΗ travel.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life