Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις ράγες ξανά ο Οδοντωτός- Μεγάλη η ζημιά σε Καλάβρυτα και Διακοπτό από την διακοπή της λειτουργίας του

Στις ράγες ξανά ο Οδοντωτός- Μεγάλη η ζη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πόσο επλήγη οικονομικά η περιοχή

Μετά από 36 ημέρες, ο Οδοντωτός ετοιμάζεται να ξαναμπεί στις ράγες, ξεκινώντας τα δρομολόγια από Διακοπτό προς Καλάβρυτα.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει την 1η Νοεμβρίου, από τα φερτά υλικά των κατολισθήσεων, που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας εκείνων των ημερών.

Σήμερα, γίνονται οι τελικές δοκιμές και εάν όλα πάνε καλά, η γραμμή του Οδοντωτού, θα μπει από την Παρασκευή σε λειτουργία, αρχικά με τα τρία καθιερωμένα δρομολόγια, ενώ όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης «έχουμε ζητήσει για τις γιορτές και τα σαββατοκύριακα, που ανέκαθεν η κίνηση είναι αυξημένη, να μπουν ακόμα δυο δρομολόγια, αφού πρώτα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Πόσο επλήγη οικονομικά η περιοχή, χωρίς το τρένο του Οδοντωτού; «Είμαστε απογοητευμένοι. Μετράμε τις ημέρες, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Σήμερα, γίνεται ένα δρομολόγιο ελέγχου της γραμμής, να δώσει το ok, η υπηρεσία υποδομής και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να επαναλειτουργήσει από αύριο. Μιλάμε για μεγάλη ζημιά οικονομική, ειδικά για το Διακοπτό αλλά και για τα Καλάβρυτα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είχαμε εξαιρετικά πολλές ακυρώσεις από τα τουριστικά γραφεία. Επικοινωνούσαν για να δουν αν ο Οδοντωτός είναι ανοιχτός, η απάντηση από το πρακτορείο ήταν αρνητική και στη συνέχεια ακύρωναν τις εκδρομές».

Ο φόβος για νέα κατολισθητικά φαινόμενα

Μπορεί την παρούσα χρονική στιγμή, όλα να δείχνουν ότι η γραμμή θα επαναλειτουργήσει, ωστόσο ο φόβος για νέα κατολισθητικά φαινόμενα, παραμένει ζωντανός. «Ελπίζουμε να μην έχουν άλλα παρόμοια φαινόμενα στη συνέχεια γιατί έρχεται χειμώνας. Παρόμοιες καταστάσεις, δεν έχουν ξανά υπάρξει, στην ιστορία του Οδοντωτού. Γιατί, δεν είναι μόνο οι κατολισθήσεις στις γραμμές, υπάρχουν προβλήματα και στην Νέα Εθνική Οδό. Όλη η περιοχή μας, έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό». «Έρχονται γιορτές και ο κόσμος είναι περισσότερος και λόγω της τεράστιας βελτίωσης εκσυγχρονισμού που έχει γίνει στο Χιονοδρομικό αλλά και της ανόδου στην επισκεψημότητα των μοναστηριών. Η επαρχία Καλαβρύτων είναι προορισμός για χιλιάδες κόσμο, για όλων των ειδών τουρισμού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις