Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: Από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και τους «Υποκριτές», «σταρ» του tik tok!

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: Από το Πανεπιστή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μιλάει στο thebest.gr για τη σχέση της με την Πάτρα, το θέατρο και την επιτυχία στα social media

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου ήρθε σε επαφή με μία από τις μεγάλες της αγάπες, το θέατρο, μέσα από την ομάδα «Υποκριτές» όταν βρέθηκε στην Πάτρα προκειμένου να σπουδάσει.

Σήμερα έχει δημιουργήσει τη δική της θεατρική ομάδα ενώ έχει αποκτήσει και το δικό της κοινό στα social media. To tik tok είναι το Μέσο που της ταιριάζει περισσότερο καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από εκεί με έμαθε ο κόσμος, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Με τους ακολούθους μου είμαστε μια μεγάλη παρέα και τους λέω κάθε μέρα πόσο τους ευχαριστώ!». 

Δε σταματά όμως εκεί! Είναι εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού καθώς θεωρεί ότι o εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. 

Στην Πάτρα έζησα τα πρώτα μου χρόνια σαν ανεξάρτητος ενήλικας, είναι μία πόλη που αγαπώ πολύ!

Ποια είναι η σχέση σου με την Πάτρα; Τι υπάρχει στις αναμνήσεις σου από τα χρόνια που ζούσες στην πόλη;

Η Πάτρα είναι μια πόλη που αγαπώ πολύ! Έζησα εκεί για 4 χρόνια και δεν το μετάνιωσα ποτέ που την επέλεξα σαν την φοιτητική μου πόλη. Είναι ένας τόπος που εχει τα πάντα και αναμφίβολα στην Πάτρα μπορείς να περάσεις και να ζήσεις πάρα πολύ καλά σε κάθε επίπεδο. 

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που θα έλεγες ότι σου έδωσε;

Αν θεωρείται ευκαιρία, όταν μετακόμισα εκεί, ήταν η πρώτη φορά που έμεινα μόνη μου σε μια ξένη πόλη, μακριά από το πατρικό μου σπίτι, επομένως εκεί έζησα τα πρώτα μου χρόνια σαν ανεξάρτητος ενήλικας. Επίσης δεν μπορώ να παραλείψω την θεατρική ομάδα στην οποία ήμουν μέλος στην Πατρα, τους Υποκριτές, όπου και συμμετείχα σε μια παραγωγή τους και έμαθα έτσι και το κοινό της Πάτρας από την πλευρά του θεάτρου. 

Την επισκέπτεσαι συχνά;

Βέβαια, τακτικά! 

Όνειρο ζωής μου ήταν να καταφέρω να δημιουργήσω την δική μου θεατρική ομάδα και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια επιτεύχθηκε...

Μία από τις αγάπες σου είναι το θέατρο… Τι σε κεντρίζει σε αυτό;

Η σχέση που αναπτύσσει ο ηθοποιός με το κοινό την ώρα μιας παράστασης.

Είναι τρομερό το συναίσθημα της συμμετοχής σε μια θεατρική παραγωγή. Δεν είναι μόνο το on stage, είναι οι πρόβες, είναι το διάβασμα, είναι η μελέτη ενός χαρακτήρα, είναι το δέσιμο με τους συμπρωταγωνιστές σου. Είναι τα πόδια σου που τρέμουν όταν ακουστεί το τρίτο κουδούνι… είναι μια μεγάλη έκρηξη συναισθημάτων. 

Μίλησε για τη θεατρική ομάδα «Ήλις» στην οποία είσαι υπεύθυνη… Ποια είναι η δράση σας και οι στόχοι σας;

Η θεατρική μου ομάδα μετρά μόλις ένα έτος ζωής. Είμαστε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε με ένα μόνο σκοπό… αγάπη για το θέατρο.  Όνειρο ζωής μου ήταν να καταφέρω να δημιουργήσω την δική μου θεατρική ομάδα και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια επιτεύχθηκε. 

Κύριος στόχος μας είναι να προσφέρουμε συναισθήματα, μηνύματα και ό,τι καλύτερο μπορούμε να αποδώσουμε σαν μια ομάδα που περνά όμορφα τον ελεύθερο χρόνο της στον κόσμο του θεάτρου. 

 

Γενικότερα ποια είναι τα χόμπι και οι δραστηριότητες που σε αποφορτίζουν;

Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου πλέον δεν μπορώ να εντάξω πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μου. Είμαι υπεύθυνη στην θεατρική ομάδα και συμμετέχω ως ερασιτέχνης ηθοποιός στην πρώτη μας παραγωγή η οποία έρχεται τον Μάρτιο του 2024, ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, ειμαι σαμμαρειτισσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και αυτό τον καιρό ετοιμάζω το γραφείο μου και ασχολούμαι με τα social media.

Με αποφορτίζουν σίγουρα οι πρόβες για το θέατρο διότι με την ομάδα είμαστε όλοι πολύ δεμένοι και περνάμε όμορφα, καθώς και η γυμναστική που κάνω είναι μια στιγμή στην διάρκεια της ημέρας που με κάνει να αισθανθώ πιο χαλαρή και ήρεμη. 

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσω επαγγελματικά profile, όμως ήταν κάτι που προέκυψε...

Στα social media έχεις το δικό σου κοινό, πώς μπήκαν στη ζωή σου και πώς αποφάσισες να είσαι ενεργή σε αυτά;

Τα social media μπήκαν πολύ ξαφνικά στη ζωή μου. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσω επαγγελματικά profile, όμως ήταν κάτι που προέκυψε, τελικά έμεινε στη ζωή μου και έγινε και το επάγγελμά μου.

Τι σου αρέσει σε αυτά και πόσο χρόνο καταναλώνεις για να δημιουργήσεις το περιεχόμενο που παρουσιάζεις;

Επειδή όπως προείπα, πλέον εργαζομαι μέσα από τα social media, καταναλώνω αρκετό χρόνο γενικά σε αυτό τον χωρο. Το περιεχόμενο που παρουσιάζω δεν μου πέρνει πολύ χρόνο για να το δημιουργήσω, όμως όταν υπάρχει κάποια δουλειά προωθητικού χαρακτήρα μέσα από το profile μου, το κινητό μου δεν σταματάει να χτυπάει ποτέ.

Και αυτό ίσως είναι και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό. Όταν υπάρχουν συμφωνητικά και «μεγάλοι» πελάτες στη μέση, δεν υπάρχουν γιορτές, δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει «δεν μπορώ να μιλήσω» το κινητό είναι πάντα ανοιχτό, όλες τις ώρες, και πολλές φορές μπορεί για μια δουλειά να χρειαστούν πολλές διορθώσεις σύμφωνα με τον κάθε πελάτη. Που αυτό ναι! Είναι χρονοβόρο. 

 

Για να «πετύχεις» στα social media πρέπει να είσαι αυθεντικός. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται είναι το παν...

Ποιο Μέσο θεωρείς ότι σου «ταιριάζει» περισσότερο;

Το TikTok φυσικά! Από εκεί με έμαθε ο κόσμος, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Με τους ακολούθους μου είμαστε μια μεγάλη παρέα και τους λέω κάθε μέρα πόσο τους ευχαριστώ! 

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να έχει κάποιος για να «πετύχει» σε αυτό το κομμάτι;

Να είναι αυθεντικός. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται είναι το παν. Υπάρχει μεγαλος κορεσμός στον χώρο των social media, και γενικά στους χώρους εργασίας, τόσοι άνθρωποι που ψάχνουν τρόπο να πετύχουν μέσα σε αυτό το χώρο που το μόνο που πρέπει να κανεις είναι να εισαι εαυτός σου για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις. 

Επίσης για να εργαστείς στον χώρο τον social media, εάν καταφέρεις και αναδειχθείς μέσα από αυτά, πιστεύω πως εάν δεν διαχειριστείς «ηθικά» όλη την «επιτυχία» που μπορεί να σου δωθεί, είναι μια μεγάλη φούσκα που απλά θα ξεφουσκώσει. Θέλει μεγάλη προσοχή η έκθεση σε τόσο πλήθος κόσμου. Θέλει δουλειά, κάποιους φραγμούς, και «ευχαριστώ» στον κόσμο που θα σε φτάσει στο επίπεδο να ανελιχθείς. 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Τα επαγγελματικά μου σχέδια και τα όνειρά μου λίγο πολύ τα εχω δρομολογήσει. Το μόνο που πραγματικά θελω και εύχομαι να έχω είναι την υγεία μου, την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου. 

Θέλω να είμαι υγιής για να μπορέσω να απολαύσω ό,τι αποφασίσει να έρθει στη ζωή μου. Θέλω να ζήσω έντονα και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight