Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκληρή επιστολή από τους χειμερινούς κολυμβητές για την καθαριότητα στις ακτές και την πλαζ

Πάτρα: Σκληρή επιστολή από τους χειμεριν...
Ξανάλατος Νίκος

«Αυτοί θα βρωμίζουν και εμείς θα μαζεύουμε ;»

Επιστολή που λέει αλήθειες έστειλε ο σύλλογος χειμερινών κολυμβητών προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Σιγαλό και αφού τον συγχαίρει για την προσπάθεια να καθαριστούν η πλαζ και οι άλλες ακτές του Δήμου Πατρεων,  επισημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει πάλι σε μια τέτοια προσπάθεια, εξηγώντας τους λόγους αυτής της απόφασης. Οι χειμερινοί κολυμβητές μεταξύ άλλων αναφέρουν πως:

« Η απαράδεκτη συμπεριφορά και η τακτική μερίδας των συμπολιτών μας, που συστηματικά ρυπαίνουν ενσυνείδητα, παρατούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν και δεν σέβονται τίποτα, μας αναγκάζει να πούμε όχι εμείς δεν πρέπει να συμμετέχουμε στο να καθαρίζουμε τις βρωμιές και τα  σκουπίδια που συστηματικά αφήνουν χωρίς να σέβονται ούτε τον εαυτό τους κάποιοι από εμάς.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε κάποιους να κάνουν ειδικά την πλαζ σκουπιδότοπο και χωματερή.

Πίνουν τον καφέ τους και αφήνουν το κυπελάκι με το καλαμάκι στην άμμο, πετάνε τα τσιγάρα τους όπου βρουν, αφήνουν στην άμμο μπουκάλια και πλαστικές σακούλες με απορρίμματα.

Όπου και να κοιτάξεις σκουπίδια , σκουπίδια παντού αφημένα ενσυνείδητα από κάποιος ασυνείδητους.

Το να μαζέψεις τα σκουπίδια των άλλων τι είναι? δείγμα πολιτισμού, ευπρεπείας και ανωτερότητας, η μήπως μήνυμα υποτέλειας, και δουλοπρέπειας προς τους ασυνείδητους;

Δεν πειράζει πετάτε εσείς οι ξύπνιοι, θα τα μαζέψουν τα κοροΐδα.»

Οι χειμερινοί κολυμβητές διερωτώνται που θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

«Αυτοί θα βρωμίζουν και εμείς θα μαζεύουμε ;

Λέμε λοιπόν ότι :Θα συμμετάσχουμε για τελευταία φορά σε αυτή την προσπαθεί αλλά δεν πρόκειται να  ξαναμαζέψουμε  τα σκουπίδια των ασυνείδητων.»

Τέλος στην επιστολή τους προτείνουν στο Δήμο σειρά μέτρων όπως:

Να θεσπίσει αυστηρότατες ποινές, και να καλέσει τους πολίτες, όταν βλέπουν κάποιον και πετάει τα σκουπίδια του στην πλαζ να ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία.

Όποιος βλέπει κάποιον να πετάει σκουπίδια, όχι μόνο στην πλαζ αλλά και στους δρόμους, η όποιος βλέπει κάποιον να πετάει σκισμένες και ανοικτές σακούλες έξω από τους κάδους.

Αυτό το απαίσιο θέαμα που έγινε πλέον καθεστώς, να καταγγέλλεται αμέσως.

Ο Δήμος να δημιουργήσει μια υπηρεσία που να δέχεται αυτές τις καταγγελίες, όχι μόνο για τα σκουπίδια, αλλά για τους ιδίους ασυνείδητους που αφήνουν τα αυτ/τα τους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, η την διασχίζουν με μηχανάκια με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η έχουν βγάλει τις εξατμίσεις και, κάνουν τον θόρυβο στην πόλη μαγκιά.

Ζητά παράλληλα να τοποθετηθούν κάδοι σκουπιδιών μεγαλύτερης χωρητικότητας ώστε να μην γεμίζουν εύκολα και να αυξηθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ώστε οι κάδοι να αδειάζουν πιο συχνά ειδικά τότε το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις